|

Dönüyor

Feyenord maçında hat-trick yaparak sezona süper bir giriş yapan golcü futbolcu, Arsenal maçında sakatlandı. Mersin, Rize ve Asteras maçlarında forma giymeyen Demba Ba, Bursaspor karşısında Beşiktaş''ın en büyük silahı olacakb

Süleyman Hatısaru
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 23:54 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Dönüyor
Dönüyor

Beşiktaş''ın yıldız golcüsü Senegalli Demba Ba sahalara geri dönüyor. Sezon başında transfer olduğu siyah-beyazlı takımda süper bir başlangıç yapan Senegalli, golcü sonrasında sakatlıklar nedeniyle 3 maç forma giymedi. Feyenord ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında hat-trick yapan Demba Ba, play-off turunda İngiliz ekibi Arsenal maçlarında etkili bir futbol oynamasına rağmen fileleri havalandıramamıştı. İngiltere''de oynanan maçta sakatlanan yıldız futbolcunun yokluğu takımı gol yollarında zorlanmasına neden oldu. Siyah-beyazlı takım ligde oynadığı Mersin İdmanyurdu ve Çaykur Rizespor maçlarında sadece birer gol atabildi. Taraftarı önünde Rizespor karşısında puan kaybeden Beşiktaş, Avrupa Ligi''nde Asteras karşısında sayısız gol pozisyonu girip son dakika gölüyle 1 puana razı olmuştu. Sakatlığı tamamen geçen Demba Ba, zorlu Bursa deplasmanda takımın hücumdaki en büyük silahı olacak.

ORTA SAHADA REVİZYON

Teknik direktör Slaven Bilic, Bursaspor karşısında orta alanda köklü bir revizyona gitmeye hazırlanıyor. Ligde ve Avrupa Kupası''nda oynanan son iki maçta kaybedilen puanlar Hırvat teknik adamın böyle bir karar almasında etkili oldu. Bilic, zorlu Bursaspor deplasmanında orta alanda görev değişikliğine gidecek. Çaykur Rizespor maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, Asteras maçında ise ikinci yarıda görev yapan Jose Sosa, Bursaspor karşısında da 11''de sahaya çıkacak. Oğuzhan''ın Avrupa maçında yetersiz kaldığını gören Bilic, yarınki Bursa maçında bu oyuncuyu yedek soyundurup tüm organizasyon görevini Arjantinli yıldıza verecek. İdmanlardan önce takımla sık sık toplantılar yapan genç teknik adam, ''Bursaspor karşısında kazanmaktan başka çaremiz yok. Son iki maçtaki beraberlikler bizim kredilerimizi bitirdi. Bunun için herkes sahaya bu bilinçle çıksın'' uyarısında bulundu.

Veli yuvadan uçuyor

Siyah-beyazlı takımın değişmez oyuncularından Veli Kavlak''ın Beşiktaş''tan ayrılacağı öğrenildi. Gurbetçi oyuncu, siyah-beyazlı kulübün 1 milyon 100 bin Euro''luk yeni sözleşme önerisini geri çevirdi. Avusturya''nın son yıllardaki yükselen temsilcisi Salzburg''un 1.8 milyon Euro''luk teklifine sıcak bakan Veli''nin önümüzdeki sezon Beşiktaş''tan ayrılması bekleniyor.

Orman, Fatih Terim''i istiyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Atatürk Olimpiyat Stadı ile ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle maçlarını Başak-

şehir Fatih Terim Stadı''nda oynamak istediklerini söyledi. TRT Spor''a konuşan Fikret Orman ''UEFA Avrupa Ligi

ve derbiler dışındaki maçlarımızı Başakşehir''de oynamak istiyoruz. İstanbul Başakşehir Kulübü de bu konuya sıcak bakıyor. Teknik direktörümüz Slaven Bilic ile görüştükten sonra son kararımızı vereceğiz'' ifadesini kullandı. Siyah-beyazlılarda, Asteras maçında son dakikada kaybedilen puan yoğun yağış sonrasında ağırlaşan Olimpiyat Stadı''nın zeminine bağlanmıştı.

Bursaspor''da tek hedef galibiyet

Spor Toto Süper Lig''de, sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak Bursaspor''da teknik direktör Şenol Güneş, ''Sadece kazanmak istiyoruz. Kazanmak önceliğimiz olacaktır'' dedi. Güneş, Beşiktaş ile zorlu bir müsabaka oynayacaklarını ve galibiyetten başka sonuç düşünmediklerini söyledi. Siyah-beyazlıların gerek lig gerekse Avrupa kupalarında iyi mücadele ettiğini ancak bunu sonuçlara yansıtamadığını belirten deneyimli teknik adam, ''Oyun olarak rakiplerine üstünlük sağlayabilen bir takım. İyi bir takım. Biz de iyi bir takımız'' ifadesini kullandı. Moral bakımından istediği düzeye gelen futbolcularının iyi durumda olduğunu dile getiren Güneş, savunma ve hücumda mesafe almalarına karşı zaman zaman beklenmeyen hatalar yaptıklarını bildirdi. Güneş, sözlerini şöyle bitirdi: ''Taraftarımızın desteği oyuncularımızın kazanma hırsıyla bütünleşince ne değer ortaya koyacağımızı göreceğiz. Taraftarlarımız sabırlı olmalı. Coşkuları, sahadaki oyuncularımızın performansını bir basamak daha yukarı çıkarmalı.''

10 yıl önce