|

Fatih Terim geleceğin milli takımını hazırlıyor

A Milli Takımımızın genç kadrosuyla Moldova'yı 3-1 mağlup etmesi kamuoyunda büyük heyecan yaşattı. 23.9 yaş ortalamasıyla sahaya çıkan Milli Takımımızın geniş oyuncu havuzu da futbolseverlere ileriye dönük umut verdi. Yeni Şafak Spor Servisi olarak A Milli Takım oyuncu havuzunu sizler için araştırdık.

Yeni Şafak ve
14:15 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 14:54 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Moldova karşısına oldukça genç bir kadro ile çıkarken sahip olduğu geniş oyuncu havuzu dikkati çekti.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Moldova karşısına oldukça genç bir kadro ile çıkarken sahip olduğu geniş oyuncu havuzu dikkati çekti.

A Milli Takımımızın 23.9 yaş ortalamasına sahip kadrosu dün akşam Moldova'yı 3-1 mağlup etti. Emre Mor, Ahmet Çalık ve Cengiz Ünder gibi isimlerin gol attığı mücadele, futbolseverleri ileriye dönük umutlandırırken Ay-Yıldızlıların geniş oyuncu havuzu dikkatleri çekti.



Altyapının tartışıldığı ve Milli Takımımız için yabancı sınırının tekrar geri getirilebileceğinin koşulduğu süreçte Fatih Terim, genç futbolculardan kurulu 11'ini Moldova karşısına sürdü. Terim'in bu hamlesi, 'sadece oynamayanlar oynasın' hamlesi değildi. Tecrübeli teknik adam bu kadroyla aslında yabancı kuralı konusuna noktayı koymuş oldu. Genç futbolcuların şans bulduklarında neler yapabileceklerini dün Moldova karşısında gösterten Terim, mücadele sonunda da yaş ortalamasına dikkati çekti. Dünyanın en genç milli takımlarından birini sahaya sürdüğünü ifade eden başarılı antrenör gelecek için umut dolu mesajlar verdi.



A Milli Takımımızın geniş oyuncu havuzu umut veriyor


Dünya Kupası Elemeleri grubunda Haziran ayında ikinci sıraya yükselmeyi hedefleyen Fatih Terim, önemli bir milli takım havuzuna sahip. Özellikle Emre Mor, Cengiz Ünder, Emre Çolak, Ahmet Çalık gibi isimlerin kadroya dahil olmasıyla yaş ortalamasını da bir hayli indiren tecrübeli çalıştırıcı belki de önümüzdeki 10 seneye damga vuracak bir kadronun temellerini atıyor.



İşte A Milli Takımımızın alternatifli oyuncu havuzu;


  • Kaleciler:
    Volkan Babacan (28) - Onur Kıvrak (29) - Harun Tekin (27)
  • Defanslar:
    Gökhan Gönül (32) - Şener Özbayraklı (27)- Ahmet Oğuz (24) - Ahmet Çalık (23) - Serdar Aziz (26) - Ömer Toprak (27) -Mehmet Topal (32)- Atınç Nukan (23)- Çağlar Söyüncü (20) - Caner Erkin (28) - Güray Vural (28) - İsmail Köybaşı (27).
  • Orta sahalar: Selçuk İnan (32) - Oğuzhan Özyakup (23) - Emre Çolak (25) - Okay Yokuşlu (23) - Ozan Tufan (22) - Alper Potuk (25)- Mehmet Ekici (27) - Nuri Şahin (28) - Yasin Öztekin (30) - Volkan Şen (29)- Serdar Gürler (25)- Emre Mor (19) - Bilal Başakçıoğlu (22) - Hakan Çalhanoğlu (23) - Cengiz Ünder (19)- Yusuf Yazıcı (20) - Yunus Mallı (25) - Arda Turan (30) - Olcay Şahan (29) - Deniz Türüç (25)- İrfan Can Kahveci (21)- Tunay Torun (26)
  • Forvetler:
    Burak Yılmaz (31) - Cenk Tosun (25) - Enes Ünal (19)- Kubilay Kanatsızkuş (20)








Muhteşem solakların dönemi geliyor


Türkiye-Moldova maçında Fatih Terim orta sahanın defansif ikilisinde sağ ayaklı Okay Yokuşlu ve Oğuzhan Özyakup'a şans verirken ön taraftaki üçlüyü solak yeteneklerden kurdu. Bu bölgede Emre Mor, Emre Çolak ve Cengiz Ünder forma giyerken üç futbolcu da skora etki eden performanslar gösterdi. Emre Çolak mücadelede 1 asist yaparken Emre Mor ve Cengiz Ünder de attıkları 1'er golle Milli Takım'ın galibiyetinde önemli bir rol oynadı. 3 futbolcunun yaşları ise bir hayli dikkat çekici.



  • Emre Mor: 19
  • Cengiz Ünder: 19
  • Emre Çolak: 25


Video: Emre Mor ilk golünü attı



Moldova maçından öne çıkan detaylar;





































#Türkiye
#Fatih Terim
7 yıl önce