|

F.bahçe'ye büyük şok

Bursa’daki ilk maçı 2-1 kazanan sarı-lacivertliler, Bursaspor karşısında Kadıköy’de bozguna uğradı. Volkan Şen, Fernandao ve Şamil’in golleriyle sahadan galibiyetle ayrılan yeşil-beyazlılar, 3 Haziran’da Bursa’da Galatasaray ile final oynayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 01:14 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında sahasında Bursaspor'a 3-0 yenilerek kupadan elenmenin şokunu yaşadı. Sahasındaki maçı 2-1 kaybeden Bursaspor ise bu sonuçla kupada Galatasaray ile 3 Haziran'da Bursa Timsah Arena'da oynanacak finale çıkmanın mutluluğunu yaşadı. F.Bahçe ilk maçta aldığı 2-1'lik galibiyetin avantajıyla maça çıkarken, Bursaspor ise baskılı görüldü. 33. dakikada Belluschi'nin pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Volkan Şen'in yerden şutunda top ağlarla buluştu: 0-1. 45+1'de ceza sahası sol çaprazında Alper Potuk'un pasıyla topla bulunan Meireles'in şutunda kaleci Harun topu uzaklaştırdı.İkinci yarıya F.Bahçe istekli başlamasına rağmen oyun kurmakta zorlandı. Oyunda dengeyi kuran Bursaspor bireysel yetenekli futbolcularıyla skoru arttırma yoluna gitti. 51. dakikada sağdan Kuyt'ın ortasında ön direkte bulunan Emenike'nin kafa vuruşu auta çıktı. 75'te Bakambu ile paslaşan Volkan Şen topu Fernandao'ya aktardı. Fernandao kaleci Mert'in yanından sağ köşe göndererek Bursaspor'u 2-0 öne geçirdi. 84'te Josue'nin sağdan kullandığı serbest atışta kale önündeki Şamil yakın mesafeden topu filelere göndererek finale çıkan Bursaspor olduğunu belirledi: 0-3.



Ortak değerler olursa bu iş olur


Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, F.Bahçe'yi yenerek kupada finale yükseldikleri için mutlu olduklarını belirtirken Beşiktaş'a transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu. F.Bahçe karşısında aldıkları galibiyet için "Bu sezon ligde çok güzel maçlar olmadı; inşallah finalde güzel maç olur. Finalde taraftarlarımızla birlikte oynayacağız. Kupayı alırsak daha güzel bir iş olacak" değerlendirmesinde bulunan tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'a transferiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı: "Ben söz verdim. 1 yıl bitinceye kadar buradayım. Ondan sonra ne yapacağımı, ortak değerler oldumu bu iş olur. Beşiktaş kulübü ile, camia, taraftar, kamuoyuyla ilgili yazılanlar için teşekkür ediyorum. Resmi bir şey yok. Yurt dışından teklifler var. Onlara da 'maçlar bittiği zaman' dedim. 3 Haziran'dan önce bu iş mümkün değil."


#Bursaspor
#fenerbahçe
#ziraat türkiye kupası
9 yıl önce