|

Fenerbahçe'den e-bilet açıklaması

Sarı-Lacivertli kulüp, Passolig ile sadece bilet satışını kapsayan sınırlı bir işbirliği sözleşmesi imzalandığını, ancak Gaziantepspor ile bugün yapılacak Spor Toto Süper Lig maçına taraftarların geçici kombine kartlar ile girebileceğini açıkladı.

Aa
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 17:22 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe'den e-bilet açıklaması
Fenerbahçe'den e-bilet açıklaması

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, futbol müsabakalarında elektronik bilet (e-bilet) uygulamasının yasal bir zorunluluk olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Kulüpler bakımından bu yasal zorunluluk sadece bilet uygulamasına yönelik olup, bilete bağlanmış ticari hakların pazarlanması Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) sahip olduğu yetki ile merkezileştirilerek ihale edilmiş ve sözleşme ile bağıtlanmıştır. Ancak bu konuya ilişkin olarak kulüpler için yasada öngörülmüş herhangi bir sorumluluk bulunmamaktadır. Taraftarlarımıza ekonomik ek külfetler yükleyecek söz konusu ticari sözleşme kulübümüz tarafından benimsenmemiş ve kulübümüz ticari uygulamaların dışında kalmıştır. Ancak elektronik bilet zorunluluğu sebebi ile tarafımızca benimsenmemesine rağmen bahis konusu ticari uygulamaya sadece bilet satışı ile sınırlı olmak üzere entegre olma gerekliliği doğmuştur. Bu gereklilik tahtında ilgili şirket ile sadece bilet satışını kapsayan sınırlı bir işbirliği sözleşmesi imzalanmıştır."

Gaziantep maçında geçici kombine geçerli

Açıklamada, Fenerbahçeli taraftarların Gaziantepspor maçını izleyebilmesi için TFF ile yapılan görüşmelerde bugün için geçici çözüm üretilemediği ve taraftarların Gaziantepspor maçına geçici kombine kartlar ile girebileceği kaydedildi.

10 yıl önce