|

Fırtına değil kasırga

Kupanın ilk iki maçından beraberlik çıkaran bordo-mavililer, Manisaspor'a patladı. Trabzonspor tarihi galibiyeti muhteşem futbolla elde ederken her 10 dakikaya bir gol düştü, tribünler futbola doydu

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 10:09 - 26/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. maçında Trabzonspor, sahasında PTT 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'u 9-0 yenerek ilk galibiyetini aldı. Maça hızlı başlayan bordo-mavililer, 13. dakikada Soner'in müthiş plasesiyle  1-0 öne geçti. 36’da Serdar Gürler sağdan ceza alanına girdi. Cardozo'yu gördü. Paraguaylı yıldız için topu boş kaleye göndermek zor olmadı. İkinci yarının başında atak geliştiren Trabzonspor 46 ve 49. dakikalarda Soner'in attığı gollerle farkı 4'e çıkardı.  53. dakikada önceki 2 golde asisti bulunan Serdar şık bir vuruşla skoru 5-0 yaptı. Trabzonspor'un golleri art arda gelmeye devam etti. 54. dakikada bu kez sahneye çıkan Waris topu ağlarla buluşturdu: 6-0. Dakikalar 69’u gösterirken Cardozo’nun pasında İshak sol ayağıyla skoru 7-0'a getirdi. 72’de Waris'in pasında Cardozo farkı 8’e çıkarırken, bu kez Cardozo’nun pasında Waris topu boş ağlara gönderdi: 9-0. Bordo-mavililer, bu sonuçla kulüp tarihinde resmi maçlardaki en farklı galibiyetine imza attı.


En farklı galibiyet 

Trabzonspor, dün akşamki 9-0'lık galibiyetle resmi maçlardaki en farklı galibiyetini aldı. Bordo-mavililer, 1994-95 sezonunda Adana Demirspor'u ve 2010-11 sezonununda ise Kasımpaşa'yı deplasmanda 7-0 yenerek elde etmişti. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda G.Saray,  Balçova Yaşamspor'u 9-1 yenerek bir başka 9 golle galip gelen takım olmuştu. 


Takım olarak tarihe geçsek!

Trabzonspor çalıştııcısı Ersun Yanal, oyundan memnun kalırken, "Kişisel rekorlardan çok keşke takım olarak tarihe geçsek" dedi. Yanal, maç sonrası "Bu kadar asılmalarına bir şey diyemiyorum. PAF takım oyuncularıyla geldik" diyen Manisa'nın hocası Dilaver Mutlu'ya tepki gösterek, "Bu kadar ciddiyetsiz olamazsınız. Sonuçta Trabzon ile oynuyorsunuz" diye konuştu.


Mustafa ve Zeki’ye af kapıda

Trabzonspor’un Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında oynadığı Gaziantepspor maçından sonra kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru’ya af yolu göründü. Geçen sürede takımdan ayrı olarak kendilerine tahsis edilen antrenör gözetiminde antrenmanlarını sürdüren iki futbolcu ile ilgili olarak başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile teknik direktör Ersun Yanal’ın bir araya geldiği öğrenildi. Dün kulüp binasında yapılan görüşmede, savunmada yerli futbolcu sıkıntısı çektiğini dile getiren Yanal’ın, Mustafa ve Zeki’yi affetmelerinin kendilerine yarar sağlayacağını söylediği belirtildi. İsteğe olumlu yaklaştığı öğrenilen Başkan Hacıosmanoğlu’nun konuyu yönetim kuruluyla paylaşacağı ve Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru’nun affedilmesi kararının çıkacağı kaydedildi. 

#Trabzonspor
#Serdar Gürler
#Manisaspor
9 yıl önce