|

Fırtına ekici

Mehmet Ekici, ceza sahası dışından şık bir gole imza attı; devre beklenirken Karabükspor, dört dakikaya iki gol sığdırdı. Trabzonspor, 84'te Cardozo ile umutlandı; 89’da kazanılan serbest vuruşta ‘usta ayak’ Mehmet Ekici, bir kez daha ağların tozunu aldı

Yeni Şafak
04:00 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 23:32 - 2/03/2015 Pazartesi
Diğer
Süper Lig'de zirveden kopmak istemeyen Trabzonspor, sahasında Kardemir Karabükspor’u son dakikalarda attığı gollerle 3-2 mağlup etti. Özellikle son 10 dakikası son derece çekişmeli geçen maçta Trabzonspor'u galibiyete Mehmet Ekici taşıdı. 39'da savunmanın uzaklaştırdığı topu ceza sahası dışında önünde bulan Ekici, önce kaleye baktı; sonra ayağının içiyle müthiş bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi: 1-0. İlk yarının bitiş düdüğü beklenirken Kardemir Karabükspor, iki şok gol buldu. 43'te Ahmet İlhan'ın direkten dönen topunda savunmanın uzaklaştıramadığı top, döndü dolaştı Traore'de kaldı; yerden şutunda skora denge geldi: 1-1. 45+2’de Ahmet İlhan’ın şutunda, kaleci Hakan’ın çeldiği topu Onur Ayık tamamladı: 1-2.

PENALTI ATAR GİBİ SERBEST VURUŞ GOLÜ!

Maçın ikinci yarısında baskısını arttıran Trabzonspor rakip defansı aşmakta zorlanırken, golleri sonlara doğru buldu. 84'de Mehmet Ekici’nin kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Cardozo etkili ve sert bir kafa vuruşuyla topu filelere göndererek skoru eşitledi: 2-2. 89’da Mehmet Ekici, bireysel çabasıyla bulduğu faul sonrası serbest vuruşta topun başına geçti; penaltı kullanır gibi topu sağ alt köşeden ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 3-2.

Constant kadro dışı!

Trabzonspor'un İtalyan devi Milan'dan sezon başında transfer ettiği Kevin Constant, teknik direktör Ersun Yanal tarafından kadro dışı bırakıldı. Disiplinsiz davranışlar sergileyen Gineli yıldızın, Napoli maçında forma giymemesine tepki gösterişi, bardağı taşıran son damla oldu. UEFA Avrupa Ligi’ndeki Napoli maçına ilk 11'de başlamadığı için kendisine ait sosyal medya hesabından "Neden? Bilmiyorum. Anlamıyorum" şeklinde yazan Gineli oyuncunun cezası kadro dışı oldu. Cuma gününden beri kadro dışı olan Constant ile ilgili kararı Yanal verirken yönetim de oyuncuya yarına kadar izin verdi. Trabzonspor yönetimi, bugün oyuncuyla görüşerek bir savunma isteyecek. Constant'ın savunmasına göre kadro dışı kararının devam edip etmeyeceği belirlenecek. 


Mehmet Ekici: Frikiklerin sırrı yoğun çalışma

Trabzonspor’un açılış ve kapanış gollerini kaydeden Mehmet Ekici, bu sezon 4. frikik golünü kaydetti. SAİ K.Erciyes, Başakşehir ve Kasımpaşa ağlarını serbest vuruşlarla havalandıran yıldız futbolcu, Karabükspor’u da boş geçmedi. Ekici, bu sezon 9 gol 9 asistlik performans sergiledi. Maç sonunda penaltı gibi frikik kullandığı, bu başarısının sırrı sorulan Trabzonsporlu yıldız, “Frikiklerin sırrı yoğun çalışmak. Antrenmandan sonra kalecileri alıp, onlara şut çekiyorum. Gördüğünüz gibi faydalanıyoruz hep beraber" ifadelerini kullandı.


Biraz daha zaman

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Balıkesirspor’un Beşiktaş, Torku Konyaspor’un da Fenerbahçe karşısındaki mücadelelerini hatırlatarak her takımın sahaya kazanma arzusu yüksek çıktığını kaydetti. Takımının biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu kaydeden Yanal, eksik oyuncuların dönüşüyle daha hazır bir hal alacaklarını belirtti. Mehmet Ekici’nin performansını değerlendiren Yanal, “Oyun tekniği açısından gelişmiş bir oyuncu. Uzun dönem problemler yaşadığı için, Bundesliga'daki kaybını burada tamamlıyor. Karakteri, duruşu, çalışkanlığı ile iyi bir Türk oyuncu. Önümüzdeki dönemde daha iyi bir Mehmet izlemeye devam edeceğiz. Bu takım oyunu. Takımımızın iştahını yüksek tutmalıyız. Taraftarlarımızın istediği futbol bu” dedi. 


Yönetimde Üstünsalih depremi

Trabzonspor, dün bir istifa haberiyle sarsıldı. Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, yönetim kurulu ve görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Üstünsalih, “Kulüp içinde en son meydana gelen bazı görev değişimleri ve atamaları içime sindiremiyorum. Başkan Yardımcısı olarak lafımız dinlenmiyorsa orada durmanın da bir anlamı yok" dedi. Asbaşkan Ali Kemal Başaran'ın da başkanın bireysel kararlarına tepki göstererek istifa edeceği öğrenildi.

#Trabzonspor
#Mehmet Ekici
#Milan
9 yıl önce