|

Fırtına siftah yaptı

Ligde 6. haftaya küme düşme hattında giren Trabzonspor, kendisinin aksine sezona iyi başlayan Mersin İdmanyurdu karşısında Belkalem, Medjani ve Cardozo'nun golleriyle galibiyete ulaşırken 3 gol de kafa vuruşlarından geldi

.
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 01:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Fırtına siftah yaptı
Fırtına siftah yaptı

Süper Lig'in ilk 5 haftasında 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alıp galibiyetle tanışamayan Trabzonspor Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yenerek siftah yaptı. 5. dakikada Mehmet Ekici'nin köşe vuruşunda, ceza alanı içinde Belkalem'in kafa vuruşunda, top az farkla üsten auta gitti. 13'te Cardozo'nun pasında, Mehmet Ekici'nin şutunda yere de çarpan top direğin az farkla yanından auta çıktı. 15'te Cardozo'nun ortasında, yakın mesafedeki Waris'in kafa vuruşunda kaleci Nihat, sol üst köşesine doğru gelen topu uzanarak kornere çeldi. 33'te Mehmet Ekici'nin sağdan serbest atışında Futacs'ın yakın mesafeden ters kafa vuruşunda, kaleci Nihat, topu kornere çelmeyi başardı. 34'te Mehmet Ekici'nin serbest atışında ceza sahası içinde Medjani'nin kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

Trabzonspor gol perdesini 54. dakikada Belkalem ile açtı: 1-0. Belkalem'in golünden hemen 3 dakika sonra ise Wederson yaptığı sert hareket sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Mersin'in 10 kişi kalmasından sonra Trabzonspor'un üstünlüğünde geçmesi beklenen maçta, hakem 70. dakikada Mersin lehine penaltı noktasını gösterdi. Futacs'ın penaltı vuruşu kaleci Fatih'ten dönse de, topu takip eden Oktay topu filelre göndererek skoru eşitledi. 79'da ise Medjani attığı güzel kafa golüyle Trabzonspor'u tekrar öne geçirdi: 2-1. Maçın 2-1 bitmesi beklenirken 86. dakikada Trabzonspor'un Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo sahneye çıktı. Net bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderen Cardozo skoru 3-1'e getirdi ve ligdeki 2. golünü kaydetmiş oldu. Trabzonspor sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak ve bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

Teknik direktör Vahid Halilhodzic tarafından bir maç sonra 11'de şans bulan Oscar Cardozo, dün ligdeki ikinci golünü attı. Paraguaylı yıldız, gol öncesi oyundan alınmak üzereyken Mehmet Ekici'nin sakatlanması üzerine Constant'la değişikliği zorunlu olarak gerçekleşmedi ve ardından takımının 3. golünü attı.

Rakip takım hocasını tanımıyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Mersin galibiyetin kendilerine güven verdiğini söyledi. 'Kariyerim boyunca bir maçı kazanmak için bu kadar mücadele edip yorulmamıştım' diyen Boşnak hoca, 'Böyle devam edersek her zaman galibiyete ulaşabilir. 3 g ol attık, 9 da net gol fırsatımız vardı' dedi. Karabük yenilgisinin ardından oyuncularla arasında hararetli konuşma geçtiğine belirten tecrübeli hoca, 'Oyuncularıma dile getirdiğim söz 'Bu bir defa olur, ikincisini görmek istemiyorum' şeklindeydi. Çünkü orada sergilediğimiz tavra, oynadığımız oyuna ikinci bir şans tanımam' diye konuştu. Halilhodzic, Ocak ayında kadroda değişikliğe gidebileceklerini de kaydetti. Halilhodzic, 'Rıza Çalımbay sizin için 'Türkiye'yi karıştırıyor?' şeklindeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?'sorusuna şu cevabı verdi: 'Ben karşı takımın hocasını tanımıyorum. 45 senedir futbolun içindeyim. İki dünya kupası geçirdim. 5 UEFA Şampiyonlar Ligi turnuvasına katıldım. Meslektaşlarımdan etik yönünden ders alacak değilim.'

Mustafa sakatlandı

Maçın ilk yarısında girdiği ikili mücadelede yerde kalan ve beyin travması şüphesiyle ambulansla hastaneye kaldırılan Mustafa Akbaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yapılan ilk müdahalesinde başının döndüğünü ve midesinin bulandığını söyleyen oyuncunun hastanede yapılan kontrollerde çok önemli bir sorunun gözükmediği, ancak bir süre müşahede altında tutulacağı bildirildi.

Onur taburcu edildi

Trabzonspor'un milli kalecisi Onur Kıvrak, İstanbul'da sağ diz ön çapraz bağ ameliyatı geçirdiği hastaneden taburcu edildi. Çinli Prof. Dr. Freddie Fu ve Op. Dr. Can Yapıcı'nın ameliyat ettiği Onur, iki gün kaldığı hastaneden ayrıldı. Dr. Yapıcı, UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova maçında sakatlanan Onur'un, operasyonun ardından 2. ayda tempolu yürüyüşe ve koşulara başlayabileceğini, 8. ayda ise forma giyebileceğini açıklamıştı.

Çalımbay: Halilhodzic Türkiye'yi karıştırıyor

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor teknik heyetine tepki gösterdi. 'Centilmenlik dışına çıkan, oyuncuların sakatlanması için uğraşan bir takım değiliz' diyen Çalımbay, 'Böyle oyuncularla işim olmaz, oynatmayız da. Mustafa'ya onlar kadar üzüldük. Vederson da kişilikli insandır, gelip kasıtlı şekilde kimseye girmez. Başta teknik direktörleri olmak üzere herkes oyuncumun üzerine geliyor. Teknik direktörleri maalesef Türkiye'yi karıştırıyor. Her pozisyonda ya sahanın içine giriyor ya da hakeme koşuyor" şeklinde konuştu.


10 yıl önce