|

Fırtına Şubat'ta dindi

Geride bırakacağımız ay içerisinde 7 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 de mağlubiyet alan Trabzonspor, Türkiye Kupası ve Avrupa defterini kapattı

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:08 - 27/02/2015 Cuma
Yeni Şafak
Sezon başında ve ara transfer döneminde yaptığı flaş transferlerle Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde kendine büyük hedef koyan Trabzonspor, artık tek kulvarda mücadele edecek. Sezon başında yaptığı büyük yatırımın karşılığını şimdiye dek alamayan bordo-mavililer, Sivasspor karşısında Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti, bunun etkisini üzerinden atamadan bir şok da Avrupa'da Napoli karşısında yaşadı. Rakibi karşısında sahasında 4-0'lık gibi farklı bir yenilgi alan Karadeniz ekibi, rövanş maçında da 1-0 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı.

İKİ KULVARDAN BİRDEN ELENDİ

Sezona 3 kulvarda hedef koyarak iddialı bir şekilde başlayan Trabzonspor, 2015 yılının Şubat ayı içinde iki kulvara birden havlu attı. Ziraat Türkiye Kupası'na ve UEFA Avrupa Ligi'ne Şubat ayı içinde veda eden bordo-mavililer, söz konusu ay içinde oynadığı 7 maçta 2'şer galibiyet ve beraberlik elde etti; 3 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.

Cardozo, Avrupa’yı pas geçti

Trabzonspor’un Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo, Avrupa defterini tek golle kapattı. Benfica’yla yurt dışında birçok başarıya ve gollere imza atan tecrübeli oyuncu, Trabzonspor formasıyla Avrupa’da vasat bir istatistik sergiledi. Ligde 12, Ziraat Türkiye Kupası’nda 2 gol kaydeden Paraguaylı yıldız, Avrupa’da ise 10 maçta sadece bir kez fileleri havalandırabildi. Cardozo, tek golünü Rostov maçında attı.


Yusuf müjdesi

Sakat ve cezalılar nedeniyle kadro kurmakta sıkıntı çeken Trabzonspor’da Yusuf Erdoğan sevinci yaşanıyor. Genç futbolcunun sakatlığının geçtiği ve pazartesi günü yapılacak Karabükspor maçında oynayabileceği belirtildi. Bu arada dün Trabzon’a dönen bordo-mavililer, Karabük hazırlıklarına başladı. 


UEFA'dan iyi haber

Trabzonspor, UEFA Mali Fair Play koşullarını yerine getirdiğini açıkladı. Kulübün internet sitesinden, UEFA Mali Fair Play Komitesi ile bordo-mavili takım arasındaki sözleşmeyle UEFA'ya karşı tüm taahhütlerini yerine getirdiği ve sözleşmenin tamamlandığı bilgisinin UEFA tarafından dün bildirildiği açıklandı.

#UEFA
#Trabzonspor
#Napoli
9 yıl önce