|

Forvete transfer olabilir

Mersin maçında oyuncuları ortaya koydukları coşkulu oyundan dolayı tebrik eden F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, devre arasında bir forvet transferi için araştırma yaptıklarını açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 21:28 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, futbolcuların Mersin İdmanyurdu karşısında çok iyi bir performans sergilediğini belirtirken devre arasında bir golcü transfer edebileceklerini açıkladı. Ara transfer döneminde bir forvet transferi için araştırma yaptıklarını belirten genç teknik adam, "Belki devre arasında bir transfer yapabiliriz" ifadesini kullandı. Maçın son dakikalarında kazanılan penaltı sonrası oyuncular arasında penaltıyı atma konusunda yaşanan diyaloglarla ilgili konuşan İsmail Kartal, "Bizim takımımızın penaltıcıları Emre ve Kuyt'tır. Eğer Emre penaltıyı başkasının atmasını istediyse onun dediği olur" dedi. Mersin karşısında çok coşkulu oynadıklarını dile getiren Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Maça çok iyi hazırlandık. Mersin son haftalarda yükselişteydi ve Galatasaray karşısında da çok iyiydiler. İyi analiz ettik. Maça coşkulu başladık, sonuna kadar da oyunun kontrolünü elimize aldık. Biz çok iyi oynadığımız için Mersin kötü gözüktü. Geçen haftadaki gibi değillerdi, bunu gördük. Kalbim çok fazla attı. 2-3'ü bulmamız gerekiyordu. Maalesef 1-0 tamamladık. Oyuncularıma coşkusu ve heyecanı nedeniyle teşekkür ediyorum" şeklinde görüşlerini dile getirdi. İsmail Kartal kafasında oynatmak istediği oyun için zamana ihtiyacı olduğunu tekrarlarken istatistiklerde Aykut Kocaman ve Ersun Yanal'ın ilerisinde olmasını ise "Kimseyle yarış içinde değilim" sözüyle değerlendirdi. 


Şok oldum, böyle bir şey beklemiyordum

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe karşısında şok olduklarını söyledi. Geçen hafta Galatasaray karşısında oynadıkları futbolu Fenerbahçe karşısında yansıtamadıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Biz iyi oynamadık, çok kötü oynadık. Bu kadar kötü oynayacağımız tahmin etmiyordum. Pas yapamadık, şok oldum. Galatasaray maçında çok iyi oynamıştık. Bizim takımımız bu değil. Sonra yaptığımız değişiklikler oldu ancak onlarda istediğimizi veremedi. Mağlubiyeti hak ettik. Kaleye kadar geldik ancak son pasları yapamadık. F.Bahçe'ye oynatmamak istiyorduk ancak bu da olmadı. İleride çoğalamadık, defansta çok basit hatalar yaptık" dedi.


Rıza Çalımbay, hafta içinde büyük takımlara karşı oynadıkları maçlardaki hakem yönetimlerinden yakınmış ve bu sözlerine Fenerbahçe'den sert tepki gelmiş, ardından da Mersin İdmanyurdu Kulübü aynı şekilde karşılık vermişti. Tecrübeli teknik adam, ortaya çıkan duruma çok üzüldüğünü, hatta F.Bahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'yu bizzat telefonla aradığını söyledi. Verdiği röportajda sadece Fenerbahçe maçına özel bir durumdan bahsetmediğini dile getiren Çalımbay, “Çok üzüldüm o yazıları (Fenerbahçe'nin açıklaması) görünce” dedi. Çalımbay, Mahmut Uslu'yu aramasıyla ilgili olarak da daha önce kimseyi bu şekilde aramadığını, bunu ilk kez yaptığını da sözlerine ekledi.

#fenerbahçe
#ismail kartal
#rıza çalımbay
9 yıl önce