|

Gerçek lider

Gökhan Töre’nin kaleci Tolga’nın asistiyle attığı gol, Torku Konya'nın hızını kesti. Devre böyle biterken 2. yarıda da oyunda söz sahibi Konya’ydı. Bu sefer doğru zamanda Sosa sahneye çıktı. Konya, penaltıyla farkı bire indirse de fazlasına Tolga izin vermedi

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:59 - 28/12/2014 Pazar
Diğer
Süper Lig’de Torku Konyaspor’u deplasmanda 2-1 mağlup eden Beşiktaş, üst üste 7. galibiyetini alarak zirvedeki yerini korudu. Deplasmandaki 8. maçında 7. galibiyetini alan siyah-beyazlıları, zafere Gökhan Töre ve Sosa taşıdı. Son iki haftada 5-0’lık iki yenilgi sonrasında 5 oyuncunun kadro dışı bırakıldığı Konya’da ise takım daha çok koştu, ancak klas ayaklar olmayınca bu kez de hücumda üretkenlik sağlanamadı. Maça ev sahibi ekip daha istekli başladı. 4. dakikada Hasan'ın orta şut karışımı vuruşunu kaleci Tolga, güçlükle kornere çeldi. 11. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Ömer Ali'nin şutunda, Tolga gole izin vermedi. 

TOLGA'DAN KARİYERİNDEKİ İLK ASİST

19. dakikada Beşiktaş deplasmanda golü buldu. Kaleci Tolga'nın uzun pasıyla ceza sahasına hareketlenen ve topu önünde bulan Gökhan, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1.  İkinci yarıda da değişen bir şey olmadı. Yine Konya saldırdı, golü bulan Beşiktaş oldu. 55. dakikada Djalma, topa sert vurdu. Tribünler gol diye ayağa kalkarken top yan ağlarda kaldı. 

MEHMET DİREĞİ, SOSA AĞLARI BULDU

56'da Mehmet Güven, yaydan enfes vurdu, top üst direkte patladı. 58'de hızlı gelişen Beşiktaş atağında Olcay’ın kafayla indirdiği topa Sosa, ceza alanı dışında klas bir vuruş yaptı; Belec, topu sadece ağlarda görebildi: 0-2. 82'de Serdar, ceza alanıda Torje'yi düşürence hakem penaltı noktasını gösterdi. Yer tartışmasında Atiba ikinci sarıdan kırmızı kartla atıldı. Atışı kullanan Hasan, Konya'yı umutlandırdı: 1-2. 88'de Gökhan Töre, çalımlarla ceza alanına kadar ilerledi, vuruşu kaleci Belec'ten döndü.  90'da karambolde Recep'in kafası Tolga'da kalınca 3 puan Beşiktaş'ın oldu. 

Atiba'ya kızgınım gereksizdi

Torku Konya deplasmanından 3 puan çıkartan Beşiktaş'ta kırmızı kart gören Atiba'nın G.Saray derbisinde cezalı duruma düşmesi, galibiyete gölge düşürürken teknik direktör Slaven Bilic de maç sonunda Atiba'ya ve karşılaşmanın hakemine sert tepki verdi. Asteras maçında gördüğü kırmızı kart sonrası savunduğu futbolcusunu, bu kez savunmayacağını belirten Hırvat hoca, "Atiba'ya kızgınım. Kart tamamen gereksizdi. Ceza alacak. Burada kızgınlğım G.Saray maçını kaçıracak olması değil, bu maçta bizi yalnız bırakması" dedi. 

PENALTI ŞAKA GİBİ!

Hakemin kırmızı kartı çıkarmak için uğraştığını belirten Bilic, "Hakem, Atiba'yı uyarıyor, uyardıktan sonra Atiba, sabit duruyor. Peki neden sonra sarı kart gösteriyor" sorusunu yöneltti. Beşiktaş Teknik Direktörü, Konya'nın kazandığı penaltıya da "Şaka gibi" yorumunu yaptı.  

Atiba G.Saray derbisinde cezalı

Karşılaşmanın 84. dakikasında Atiba’ya şok bir kırmızı kart çıktı. Kartın skandal oluşu, Atiba’nın kartı Galatasaray derbisi öncesi profesyonelliğe yakışmayan bir basitlikte görmesiydi. Konyaspor'un 83. dakikada kazandığı penaltı vuruşu öncesinde Kanadalı oyuncu, ceza sahası çizgisi üzerinde duruyordu. Hakem Halis Özkahya, Atiba'yı uyardı ve ayağını çizgiden çekmesini istedi. Özkahya’nın uyarılarına rağmen Atiba, ayağını çizginin üzerinde tutmaya devam etti; hakem daha sonra Atiba’ya ikinci sarı kartını çıkardı. 39. dakikadan sarı kartı olan Atiba, ikinci sarı karttan atıldı ve haftaya oynanacak Galatasaray derbisince cezalı duruma düştü.  



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, maç sonunda Atiba'nın gördüğü kırmızı karta ağır tepki gösterdi. Kanadalı oyuncunun resmen kartı bile isteye gördüğünü ima eden Başkan Orman, " Atiba Türkçe bilse resmen hakeme 'bana sarı kart göster' diyecekti" yorumunu yaptı. Galatasaray maçına değinen Beşiktaş Başkanı, "Beşiktaş yoluna devam ediyor. Bu takım bütün maçlarını deplasmanda oynayarak 7'de 7 yaptı. İnternetten yazmakla Beşiktaşlı olunmuyor. Sevmek fedakarlık gerektirir. Beşiktaş taraftarı da fedakar bir taraftardır. Takımlarına sahip çıksınlar, tüm taraftarlarımızı Galatasaray maçında tribüne bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 


Veli-Töre gerilimi

Hakem Halis Özkahya'nın ilk yarıyı bitiren düdüğü çalmasının ardından takımlar soyunma odasına giderken Beşiktaşlı futbolcular Veli Kavlak ile Gökhan Töre arasında sözlü tartışma yaşandı. İkili sözlü tartışmaya girişirken Serdar, yanlarına gelerek takım arkadaşlarını ayırmaya çalıştı. Daha sonra iki oyuncu da kendi kendilerine birşeyler söyleyerek soyunma odasına gitti. Agresif tavırlar sergileyen Gökhan Töre, maç içinde de Demba Ba ile kısa süreli münakaşa yaşadı. 


Yine penaltı tartışması

Maçın 23. dakikasında siyah-beyazlıların tepkisini çeken bir pozisyon yaşandı. İsmail Köybaşı’nın ceza sahasına yaptığı ortaya Demba Ba yükselip kafa vurmak isterken kaleci Belec, topu yumruklayarak uzaklaştırdı. Sloven kalecinin, topa yükselirken Demba Ba’ya yaptığı müdahale için Beşiktaşlılar penaltı kararı bekledi. 


Salah Kartal'a yakın

Beşiktaş’ta yönetimin Chelseali Muhammed Salah’ı listesine aldığı öğrenilirken İsviçre’nin Le Matin gazetesi de bu iddiaları destekledi. Gazete, İngiltere'nin Chelsea takımında forma giyen Mohamed Salah'ın Ocak ayında Beşiktaş'a transfer olacağını iddia etti. İki kulübün 22 yaşındaki Mısırlı orta saha oyuncusunun transferi için anlaşmaya vardığını ileri süren gazete, "Transfere Jose Mourinho da izin verdi" ifadesini kullandı. 


Arena'da facianın eşiğinden dönüldü

Yapımı bu sezon tamamlanan Torku Arena Stadı'nda Konyaspor-Beşiktaş maçı esnasında ısıtma sisteminin alev aldı. Yangın büyümeden görevliler tarafından kontrol altına alındı ve sonra söndürüldü. Daha sonra görevliler, doüğalgaz vanasını kapatarak ısıtma sistemini devre dışı bıraktı.

#Torku Konyaspor
#Beşiktaş
#Gökhan Töre
#Sosa
9 yıl önce