|

Gidişat çok tehlikeli

Haziran ayında yapılacak genel kurulda yeniden aday olacağının sinyalini veren TFF Başkanı Demirören, kulüpleri mali kriterlere uymaları konusunda uyardı

Yeni Şafak
04:00 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:30 - 17/12/2014 Çarşamba
Diğer
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Zekeriya Alp'in istifasına üzüldüğünü söyledi. Demirören, NTV Spor'da katıldığı programda, "Avrupa'nın veya dünyanın hangi ülkesinde MHK Başkanı zan altında kalıp istifa ediyor? Sadece Türkiye'de oluyor. Hakem hataları tartışılmıyor, hakemler tartışılıyor. Zekeriya Alp'i bundan sonra da sembol olarak göstermemiz lazım" dedi. Mali kriterler konusunda çalışma yaptıklarını belirten Demirören, "Kulüplerin yüzde 90'ı borç batağı içinde. Kulüplerin mali yapısını düzeltmezsek, spor kanunu çıkarmazsak federasyonun kasasında istediğiniz kadar para olsun oynayacak kulüp bulamayacağız. Gidişat çok tehlikeli" diye konuştu.

OCAK AYINDA ÖNEMLİ KARARLAR AÇIKLANACAK

Gelecek sezon uygulanacak sistemi Ocak ayında açıklayacaklarını kaydeden Demirören, yabancı oyuncu sayısının ise değişmeyeceğini belirtirken, statlarda seyirci sayısının azalmasıyla ilgili olarak "Futbolu, futbol olduğu için izleyenler zaten gelecek" dedi. Milli Takım'ın istedikleri yerde olmadığını ifade eden TFF Başkanı, "Volkan Demirel'in kendisine yapılan hareketlerden sonra çıkması yanlış. O anda yanımdakilere 'aşağı inersek takımı çekerim. Seyirci küfrettiyse Volkan haklı' dedim. Küfür edilmeyecek tek takım; milli takımdır" ifadelerini kullandı. Demirören, Haziranda yapılacak genel kurulda da aday olacağı sinyalini vererek, "Yapacağımız öyle çok iş var ki, onları yapmaya devam edeceğiz" dedi.  
#TFF
#Yıldırım Demirören
#Zekeriya Alp
9 yıl önce