|

Gövde gösterisi

Ligde zirvede yer alan sarı-kırmızılı takım, kupada da finale koşuyor. Hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacağı maç öncesi kupada Manisaspor'u 4 golle geçen Galatasaray, derbi öncesi moral buldu, rövanş için de büyük avantaj yakaladı

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:43 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak
Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk karşılaşmasında sahasında Manisaspor’u ağırlayan Galatasaray, 10 kişi kalan rakibi karşısında turun kapısını araladı: 4-0. 

27. dakikada Yekta’nın ceza sahası dışından gönderdiği plase şut direkten oyun alanına geri döndü. 34’te Yasin ile ceza sahası içerisinde ver-kaç yapan Dzemaili’nin şutu önce kaleci, sonra direkten sekerek ağlarla buluştu: 1-0. 39’da Emre’nin pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Dzemaili’yi düşüren Sercan kırmızı kart gördü. Penaltıda topun başına geçen Emre Çolak, panenka vuruşuyla farkı ikiye çıkardı: 2-0. 

49. dakikada oyuna ikinci yarı dahil olan Sinan Gümüş sağ kanattan içeri girmek isterken düşürüldü, hakem yine penaltı noktasını gösterdi. İlk penaltı da olduğu gibi topun başına geçen Emre, bu kez kaleciye nişanladı. 53’te Sneijder’in sert şutu direkten dönerek ceza sahası içinde Emre’nin önünde kaldı. Dzemaili’nin vuruşunu ise kaleci Umut kornere çeldi. 68’de G.Saray sağ kanattan korneri pas ile kullandı. Topu alan Emre’nin ortasında kaleciyi aşan topu Pandev kafasıyla tamamladı: 3-0. 72'de bu kez Sinan Gümüş'ün vuruşu yan direkten döndü. 88’de Olcan’ın ortasında Pandev skoru belirledi: 4-0.  

Semih 1.5 ay sonra

G.Saray, Manisa maçına sahaya yedek ağırlıklı kadroyla çıktı. Muslera, Hamit, Selçuk, Bruma, Chedjou ve Sabri maç kadrosunda yer almadı. 11'de as kadrodan sadece Sneijder yer aldı. Sarı-kırmızılıların devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalan Semih Kaya, 1,5 ay sonra yeniden A takımda forma giydi. Sakatlığı geçen Aydın Yılmaz da tam 405 gün sonra oynadı.


Kadıköy de vatan toprağı

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, hafta sonunda Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maça gideceğini yineledi. Beyaz TV'ye konuşan Yarsuvat, “Hepsi vatan toprağı. Kadıköy'e de giderim, Irak'a da, Şam'a da” dedi. Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Hamdi Yasaman'ın "Kadıköy güvenli değil"sözleri sorulan Yarsuvat, “Hamdi Yasaman'a gülüyorum. Maça gideceğim. Ben kendimden sorumluyum. O da böyle herhalde, böyle şeyler söylüyor. Ben öyle düşünmüyorum. Kadıköy niye güvenli olmasın, anlayamıyorum” diye konuştu. Duygun Yarsuvat, sözlerini şöyle tamamladı: “Maç ne olur bilmiyorum. Ben geleceği okuyamam. Ama oraya gideceğiz. Oyun ne gerektiriyorsa onu yapacağız. Sonucu bilemem. Onu söyleyen de yanılır. Çıkıp oynayacağız. Oyunu kuralına göre oynayacağız. Her iki takımın da avantajları var."


Başkan Yarsuvat hastaneye kaldırıldı

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, dün akşam saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Başkan Yarsuvat'ın eğitim verdiği Yeditepe Üniversitesi'nde fenalaştığı ve kendisine ilk müdahalenin üniversitede yapıldığı bildirildi. Doktorların, Yarsuvat'ın kalbiyle ilgili tetkikler uyguladığı öğrenildi. Başkan Duygun Yarsuvat tedbir amaçlı olarak geceyi hastanede geçirdi. Bu arada F.Bahçe resmi sitesinden bir açıklama yaparak Yarsuvat'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.


KADIKÖY'E Kazanmak için gideceğiz

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, kupada farklı kazandıkları Manisaspor maçının ardından yaptığı açıklamada hafta sonu karşılaşacakları Fenerbahçe derbisi öncesi iddialı konuştu. Kadıköy'de oynamaya çalışan ve hücumu düşünen bir futbol anlayışıyla sahada olacaklarını belirten genç teknik adam, "Rakibimizin Fenerbahçe olduğunu bilerek, pozisyon üstünlüğü sağlayan bir anlayışla orada olacağız. Kadıköy'e beraberlik için gitmeyeceğiz. Kazanmak için orada olacağız. Kazanırız kaybederiz ama kazanmak için oynayacağız" şeklinde görüşlerini dile getirdi. 


Bu kez her şey çok farklı olacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sakat ve cezalı futbolcuların da katılmasıyla G.Saray maçında tam kadroyla sahada olacaklarını söyledi. Genç çalıştırıcı, “Özgüvenimiz yerinde. Oyuncularımızın bireysel yetenekleri ve ortaya koydukları performans ortada. Son maçlarda gol yollarında futbol şansı yanımızda değildi. Ama derbide her şey çok farklı olacak. Biz kendimizden eminiz. Sahaya çıkıp güzel bir futbolla galibiyetle ayrılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Derbide sahaya süreceği kadroyu büyük ölçüde belirleyen Kartal'ın  G.Saray karşısında şu 11'e görev vermesi bekleniyor:  Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Kuyt, Mehmet Topal, Emre, Diego, Emenike, Sow.


Derbiye özel görsel ve şemalı anlatım

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, G.Saray derbisinin stratejilerini belirledi ve hem kendi takımlarının hem de rakiplerinin analizlerini çıkardı. G.Saray’ın güçlü ve zayıf yanları şemalar ve görsel olarak analiz edildi. Görsel analizler eşliğinde yapılan çalışmalar oyunculara anlatıldı. İsmail Kartal analizler doğrultusunda oyuncularla bire bir özel görüşmeler yaptı, tek tek oyuncularına rakibi anlattı. 


Yıldırım'a 60 gün ve 40 bin TL para cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım çifte ceza verdi. PFDK, F.Bahçe'nin Akhisar Belediyespor ile oynadığı maçı yöneten hakem Özgür Yankaya hakkında sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunması nedeniyle Aziz Yıldırım'a 60 gün hak mahrumiyeti ve 40 bin TL para cezası verdi. 

#Manisaspor
#Galatasaray
#Yekta
9 yıl önce