|

Hajrovic davası Galatasaray'ın

FIFA Çözüm Komisyonu, İzet Hajrovic’in talebini haksız gördü; 4 milyon 650 bin Euro sarı-kırmızılıların kasasında kaldı. 4.5 milyon Euro’luk bonservisle transfer ettiği oyuncuyu bedelsiz elinden kaçıran Cimbom, ek bir maliyetten kurtuldu; daha büyük zarardan döndü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 01:03 - 31/03/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon devre arasında transfer ettiği ancak alacaklarının ödenmediği gerekçesi ile sözleşmesini tek taraflı fesih hakkını kullanıp takımdan ayrılan İzet Hajrovic'in FIFA'daki davasında Galatasaray'ı sevindiren önemli bir karar çıktı.


Sarı-kırmızılı kulübe FIFA aracılığıyla dava açarak 4 milyon 750 bin Euro tazminat talep eden İzet Hajrovic'in bu talebi, FIFA'nın çözüm komisyonunda haklı görülmedi. Galatasaray'ın Hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Ural Aküzüm, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Komisyonu'nun, Galatasaray'ın Boşnak oyuncuya sadece 92 bin 500 Euro ve kalan bakiyesi olan 7 bin 699 Euro daha ödemesine karar verdiğini belirtti.



CAS'A BAŞVURMA HAKKI VAR


FIFA Uyuşmazlık Çözüm Komisyonu'nun kararı sonrası Hajrovic'in hukuken itiraz olarak CAS'a (Uluslararası Spor Mahkemesi) gitme hakkı mevcut. Galatasaray Kulübü de Boşnak oyuncunun CAS hamlesini göz önünde bulundurarak belli hazırlıklar içerisinde. Galatasaray şu aşamada Hajrovic'e ek tazminat ödemese de, oyuncunun tek taraflı sözleşmesini feshetmesine karşın, zamanında ücretini ödemediği için 4.5 milyon Euro'luk bonservis bedelini kasasından yemiş oldu.


G.Saray, 4.5 milyon Euro bonservis bedeliyle aldığı Hajrovic'e yüklü miktarda tazminat ödeseydi zararı 10 milyon Euro'yu bulacaktı.


#Haijrovic
#Galatasaray
#mahkeme
٪d سنوات قبل