|

Hakem kararıyla

Türkiye, Dünya Grand Prix''i finallerinde Rusya karşısında maçı 2-0''dan 2-2''ye getirmesine rağmen, Tie-breakteki hakem skandalıyla yenildi

.
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 01:18 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Hakem kararıyla
Hakem kararıyla

Japonya''nın Başkenti Tokyo''da devam eden Dünya Grand Prix''i finallerinde A Milli Bayan Voleybol Takımı, son Dünya ve Avrupa şampiyonu Rusya ile karşılaştı. Milliler maçı 2-0''dan 2-2''ye getirmesine rağmen hakemlerin hatalı yönetimiyle tepki çektiği maçı 3-2 kaybetti. İlk maçta Brezilya''yı 3-2 yenerek tarihi bir galibiyete imza atan ancak ardından ev sahibi Japonya''ya 3-0 yenilen Türkiye, Rusya karşısında başa baş geçen iki seti kaybetti; daha sonra maçı Tie-break setine uzattı. Başa baş geçen son sette Ruslar 12-10 öndeyken yaşanan tartışmalı pozisyon sonrası 13-10 geriye düşen Sultanlar, moral bozukluğuna rağmen skoru 13-12''ye getirse de Rusya''nın ard arda 2 sayısına engel olamadı ve maçı 3-2 kaybetti.

Kamera sistemi, çizgiye temas etmeyen ayak için ilk önce ''faul yok'' daha sonra ''faul var'' kararı verdi. Bu sayı, bir maça mal oldu...

1- Voleybol Dünya Grand Prix''sinin üçüncü gününde Rusya ile oynadığımız maça hakem kararları damga vururken, özellikle tie break setinde yaşanan bir pozisyon büyük tartışmalara ve çok ilginç bir olaya sahne oldu.

2- Bilgisayar önce ''hata yok'' sonucu verdi. Ancak tartışmalar sürdü ve bilgisayar bir süre sonra fikir değiştirip Gözde''nin çizgiye bastığı sonucuna ulaştı. Yaklaşık 5 dakika duran oyun Ruslar''ın 12-11 yerine 13-10 üstünlüğüyle başladı.

3- Tie-break setinde Ruslar 12-10 öndeyken Gözde''nin hücumunda hakem çizgiye basıldığı gerekçesiyle hata kararı verdi. Ancak ilk fotoğrafta da görüldüğü gibi Gözde''nin ayağı çizgiyle temas etmemişti. Bizim skoru 12-11''e getirmemiz yerine Ruslar''ın 13-10 öne geçmesi anlamını taşıyan karar sonrası millilerden itiraz geldi. Hakemler bir süre kendi aralarında pozisyonu tartıştı, daha sonra kamera görüntülerine bakılması kararlaştırıldı.


10 yıl önce