|

Hakkımız yenmese 10 puanımız daha vardı

“Ofsayt gerekçesiyle golümüz verilmedi, penaltımız çalınmadı. Verilmeyen golü, çalınmayan penaltıyı tartışabiliriz ama hakemin takdir haklarıyla bizi ezmeye kalkması kabul edilemez. Bu işi yapanlar adaletli olmalı. Türk futbolu böyle kalkınmaz.”

Yeni Şafak
04:00 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:53 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Süper Lig'de haftanın en önemli maçlarından birinde Fenerbahçe, Bursaspor'u yenerek liderliği ele geçirirken sahadaki iyi oyunun karşılığını skor olarak alamayan Bursaspor'da hakem yönetimine tepki büyük. Başta teknik direktör Şenol Güneş olmak üzere, F.Bahçe karşısında aldıkları yenilginin ortaya koydukları oyunun karşılığı olmadığını belirterek sorumlu olarak hakem yönetimini gösterdi. Ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gollerinin olduğunu, ayrıca lehlerine bir de penaltı verilebileceğini kaydeden Güneş, "Hakemin bizi ezdiğini hissediyorduk. Hakemin baskı altında kalarak bizi ezmesi doğru değildi. Yaptığınız doğru işte kuralların dışına çıkıldığını gördüğünüzde dayanamıyorsunuz. Bu işi yapanların adaletli olması gerekiyor. Oyuna dış güçlerin etki etmesini doğru bulmuyorum. Bizim sahamızda olsa, kart görürdük, maç oynanmayabilirdi" ifadelerini kullandı.



ADALETSİZLİK HER YERDE


Güneş, hakemin 4 dakika uzatma verdiğini belirterek, "Vermediği golü tartışabiliriz ama takdir haklarıyla ezmeye kalktığın zaman futbolcu oyundan soğuyor. Türk futbolu böyle kalkınmaz. Bu oyunumuzla, hakkımız yenmese 10 puan önde olmalıydık" diye konuştu. Şenol Güneş, adaletsizliğin futbolda değil her alanda olduğunu savunarak “Yeni bir şey değil bu. Genel kültür eksikliğimiz var. Trabzon ile Fenerbahçe düşmanken, dün Fenerbahçe, Trabzonspor'un yenmesini istiyor, bugün Beşiktaş bizim yenmemizi, Trabzonspor, Fenerbahçe'nin galip gelmesini bekliyor. Menfaat oldu mu insanlar bir araya geliyor" yorumunu yaptı.



Oyuncuları teselli etti


Teknik direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe maçı sonrasında bir hayli üzgün olduklarını gördüğü oyuncularına bir konuşma yaparak maçı kendilerinin kaybetmediğini, hakemin 3 puanlarını çaldığını söyledi. Futbolcularından toparlanmalarını isteyen tecrübeli teknik adam, oynadıkları futbolun hakkının galibiyet olduğunu, Fenerbahçe'ye yenildikleri için kendilerini suçlamamaları gerektiğini kaydederek “Siz kaybetmediniz, maçı sizden hakem aldı” dedi.



Herkes her şeyi gördü


F.Bahçe maçında kaybedilen 3 puanda tek sorumlunun hakem yönetimi olduğunu düşünen futbolculardan Volkan Şen, bu konuda kendisine yöneltilen sorulara “Anlatacak bir şey yok. Herkes her şeyi gördü. Olan biten her şey tüm Türkiye'nin gözü önünde, sahada gerçekleşti. Ne desek boş” ifadelerini kullandı.



Piero şaibeli!


F.Bahçe-Bursaspor maçında yeşil-beyazlıların verilmeyen penaltı golü, otoriteleri ikiye böldü. Yayıncı kuruluşun piero sistemi 11 cm ofsayt olduğuna hükmetse de kimi otoriteler pieronun şaibeli olduğunu öne sürdü.



Deniz Gökçe (Akşam)DÜDÜĞÜ KULLANMADI


Oyuncuların kötü niyetli olması oyunu itiş kakışa getirdiği gibi hakem Hüseyin Göçek çaldığı birçok kritik pozisyonda da düdüğünü kullanmadı.



Ahmet Çakar (Sabah) OFSAYTA iNANMIYORUM


Topa vurulduğunda Bursasporlu oyuncuyla F.Bahçeli Caner aynı hizada ama hakemler ofsayt deyip golü yiyiveriyorlar. 5-10 cm ofsayt deseler de inanmıyorum. Çünkü topa vurduğu anda kesinlikle ve kesinlikle bir saniye sonra basarsan 15 cm fark atar. Bekir ikinci sarıdan atılmalıydı. Belluschi'nin Hasan Ali tarafından tutulması penaltıydı.



Selçuk Derelİ (Açık Mert Korkusuz) Yanlış bayrak…


Bursaspor'un o kadar temiz bir golü yardımcı hakem Orkun Aktaş tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi ki, maçın sonucuna da etki etti. Aynı yardımcı hakem daha önce de bir Galatasaray maçında ofsayttan gol olmasına vesile olmuştu.



Bölükbaşı ve Bursaspor PFDK'lık oldu


F.Bahçe'nin golü sonrası protokol tribünde bazı F.Bahçelilerle tartışan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı PFDK'ya sevkedildi. Bursaspor da PFDK'ya sevkedilirken, Bölükbaşı, kendilerine küfür ettikleri gerekçesiyle F.Bahçeli yöneticilerden davacı oldu. Bu arada Bölükbaşı dün 7 Mayıs'taki kongre başkanlığa yeniden aday olacağını açıklarken, "Bizde etten kemikteniz. Yapmamamız gerekenleri de yapıyoruz. F.Bahçe'nin hakeme ihtiyacıyok. Teknik heyet ve futbolcularımı kutluyorum" dedi. rdikleri mücadele Bursa'ya yakıştı. Herkes çok mutlu oldu."



#bursaspor
#şenol güneş
#Türk futbolu
9 yıl önce