|

Hentbolda heyecan sürüyor

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 24. Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası'nın 9. gününde oynanan C ve D Grupları'ndaki mücadelelerle, grup maçları tamamlandı.

Yeni Şafak
20:45 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:48 - 24/01/2015 Cumartesi
AA
C Grubu'nda İzlanda, Mısır'ı 28-25 yendi. Puanları eşitlenen Mısır ve İzlanda, grupta üçüncü ve dördüncü olarak sıralandı.


Grubun diğer bir mücadelesinde Çek Cumhuriyeti, Cezayir'i 36-23 mağlup etti. Cezayir grubu puansız tamamladı. Çek Cumhuriyeti ise bugün elde ettiği tek galibiyetle grubu 2 puanla 5. sırada bitirdi.


Grup liderliği için mücadele eden Fransa ve İsveç 13-13'lük skorla berabere kaldı. İsveç, averaj farkıyla grubu birinci tamamlarken, aynı puana sahip Fransa ikinci oldu.


D Grubu'nda günün ilk  mücadelesinde Güney Amerika temsilcisi Arjantin, Rusya'yı 30-27 mağlup etti. Bu sonuçla Arjantin grupta dördüncü, Rusya ise beşinci oldu.


Almanya, Dünya Şampiyonası'na ilk kez katılan ve grupta puanla tanışamayan Suudi Arabistan'ı 36-19 yenerek, grubu 9 puanla lider tamamladı.


Danimarka, Polonya'yı 24-19 mağlup etti ve grup ikincisi oldu. Aynı puana sahip Polonya ise averaj farkıyla üçüncü sırada kaldı.


Şampiyonada yarın A ve B Grupları'nda yapılan eşleşmelerle ikinci tur mücadeleleri, sırasıyla Avusturya-Katar, Slovenya-Makedonya, Hırvatistan-Brezilya, İspanya-Tunus arasında oynanacak.
#Katar
#Doha
#Hentbol
#24. Dünya Erkekler Şampiyonası
9 yıl önce