|

Hesap kapandı

G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat ve eski Başkan Ünal Aysal, ayrı ayrı ibra edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 00:11 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Galatasaray'da mali genel kurul toplantısı dün 1300 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarsuvat'ın başkanlığa 25 Ekim 2014 tarihindeki olağanüstü genel kurulda seçilmesi nedeniyle, 2014 yılının ilk 10 aylık Ünal Aysal dönemi, ayrı ayrı ibraya sunuldu. Ünal Aysal döneminin ibra oylaması sırasında genel kurulun divan heyeti oldukça zorlandı. Olumlu ve olumsuz yönde oy kullananların sayılarının belirlenmesinde sıkıntı yaşanınca, salonun bir tarafına olumlu yönde oy kullanacakların, diğer tarafına ise olumsuz oy kullanacakların geçmesi istendi. Daha sonra oylamayı kontrol eden divan başkanlığı, Aysal yönetiminin hem mali hem de idari yönden ibra edildiğini açıkladı.



Yarsuvat döneminin oylamasında ise büyük bir çoğunlukla olumlu oy kullanıldı ve sıkıntısız bir ibra süreci gerçekleşti.Genel kurulda son oylama ise Denetleme Kurulu için yapıldı ve bundan da ibra çıktı.



Aysal: Ezik duruyorduk


G.Saray eski başkanı Ünal Aysal, genel kurulda kürsüye çıkarken işi devraldığında bir masa ve boş bir kasanın olduğunu, rakiplerin arasında ezik durduklarının altını çizerek, "Biz risk altındayız, batıyoruz, öldük diye bir şey yok. Bilakis bütün rakamlarda iyileşme var" şeklinde konuştu.



F.Bahçe ile dava bitsin istedim


Eleştirilere cevap vermek için ikinci kez kürsüye çıkan Başkan Duygun Yarsuvat, "Ne şike yapanı onayladık, ne de koruduk. Sadece 'hukuki açıdan bu kişilerin yargılandığı mahkeme yanlıştır' dedim. F.Bahçeliler ile aramızdaki kan davasının bitirilmesi için savaşıyorum” ifadelerini kullandı.



Borç alacak farkı 831.1 milyon TL


G.Saray'ın mali işlerden sorumlu yöneticisi Mete İkiz, kulübün borç alacak farkının 31 Aralık 2014 itibarıyla 831,1 milyon TL olduğunu ve geçen yıla oranla 276 milyon TL'lik bir yükseliş yaşandığını açıkladı. Net borç alacak farkının, Ünal Aysal döneminin sonu olarak kabul edilen 31 Ekim 2014 itibarıyla ise 825,7 milyon TL olduğu belirtildi. Kulübün 2013 yılı sonunda 492 milyon TL olan gelirlerinin, 2014 yılı sonunda 454 milyon TL'ye gerilediği; bir önceki sene 135,5 milyon TL olan yıl sonu zararının ise 188 milyon TL'ye ulaştığı belirtildi.



180 günde 4. yıldız


"Galatasaray Kulübü'nün hedefi sadece başarıdır” diyen G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat, “Bu başarıya ulaşma sözü verdik, 'futbolda 4. yıldızı istiyoruz' dedik, hedefimiz 4. yıldız. Buna da az kaldı. Sloganımız 180 günde 4. yıldız. Buna hep beraber karar verdik” yorumunu yaptı.




#Galatasaray
#Ünal Aysal
#Duygun Yarsuvat
#mali kongre
#ibra
9 yıl önce