|

Hollanda Ligi'nde şampiyonluk maçı

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin (Eredivisie) 31. hafta maçında evinde Heerenveen'i ağırlayacak olan PSV Eindhoven, maçtan 3 puan alması durumunda ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

Yeni Şafak
12:59 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:03 - 18/04/2015 Cumartesi
IHA

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde lider PSV, evinde Heerenveen'i ağırlayacak. Philips Stadyumu'nda oynanacak olan zorlu mücadele TSİ 20.45'de başlayacak. 76 puanla en yakın takipçisi Ajax'ın 10 puan önünde bulunan PSV, zorlu maçı alması durumunda ligin bitimine 3 hafta kala seyircisi önünde şampiyonluğunu ilan edecek. PSV'nin olası puan kaybında ise şampiyonluk ileri haftalara kalacak.



30 haftada 25 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı


Hollanda ligine fırtına gibi başlayan PSV, art arada maçlar kazanarak iyi bir seri yakaladı. Ligin ilk 4 haftasını kayıpsız geçen PSV, PEC Zwolle ve Heerenveen mağlup olarak seriye son vermişti. 2 mağlubiyet sonrası kötü gidişata 'dur' diyen Phillip Cocu'nun öğrencileri, ligde daha sonra gerçekleştirdiği 17 maçlık yenilmeme serisine Ajax'a evinde 3-1 kaybederek bozdu.



Ajax maçı sonrası yaptığı 2 karşılaşmadan galibiyetle dönen PSV, Feyenoord'a deplasmanda 2-1 yenildi. Ligin bitiminde son viraja girilirken, son iki maçını da kazanan PSV, puanını 76'a çıkartarak en yakın takipçisi Ajax'a 10 puan fark attı. PSV, ligin ilk yarısı deplasmanda 1-0 yenildiği Heerenveen'i bugün Philips Stadyumu'nda ağırlayacak. TSİ 20.45'de başlayacak olan maçı PSV'nin alması durumunda ligin bitimine 3 hafta kala Phillip Cocu'nun öğrencileri seyircisi önünde şampiyonluğunu ilan edecek. 30. hafta sonunda 25 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan PSV, rakip fileleri 80 kez havalandırırken, kalesinde ise 26 gol gördü. PSV, Ajax ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı durumunda.

#hollanda ligi
#Eredivisie
#PSV Eindhoven
#Heerenveen
#şampiyonluk maçı
9 yıl önce