|

Kadın sporcular Türk basınının da zirvesinde 

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye tarihi başarılar kazandıran kadın sporcular, Türk basınında yer alan haberler incelendiğinde, erkek sporculardan daha çok habere konu olarak bir ilke daha imza attı.

Aa
00:00 - 14/08/2012 Salı
Güncelleme: 13:30 - 14/08/2012 Salı
Yeni Şafak
Kadın sporcular Türk basınının da zirvesinde 
Kadın sporcular Türk basınının da zirvesinde 

Türk spor tarihinde pek çok ilklerin yaşandığı olimpiyatlarda Türkiye'yi başarıyla temsil eden sporcular hakkında çıkan haberlerin büyük bölümünü kadınların oluşturduğu belirlendi. 

Medya Takip Ajansı Interpress'in, Türkiye'nin 66 kadın ve 48 erkek sporcu ile 16 branşta temsil edildiği olimpiyatlarda, yazılı basında çıkan haberleri mercek altına aldığı araştırmaya göre; takım ve ferdi branşlarda yarışan Türk kadın sporcular hakkında 4 binden fazla haber yer aldı. 


'Potanın Perileri' ve 'Filenin Sultanları'na yoğun ilgi

17 gün süreyle, dallarında ülkelerinin en iyi sporcularının, dünyanın bir numarası olmak için yarıştığı Olimpiyat Oyunları'na, tarihlerinde ilk kez takım sporları içinde katılan (A) Milli Kadın Basketbol Takımı (Potanın Perileri) ile (A) Milli Bayan Voleybol Takımı'nın (Filenin Sultanları) yaptıkları müsabakalar bin 500'den fazla habere konu oldu.


Aslı ve Gamze, haberin zirvesinde

Araştırmaya göre, olimpiyat oyunlarında Türkiye'ye atletizmde ilk altın madalyayı getiren Aslı Çakır Alptekin, 607 haberle gündemin birinci sırasında yer aldı. 

Aynı yarışta ikinci olarak gümüş madalya kazanan Gamze Bulut ise yayınlanan 583 haberle ikinci oldu. Branşlarında Türkiye'yi başarıyla temsil eden Nur Tatar, Nevin Yanıt, Merve Aydın ve Burcu Ayhan'ın da 400'e yakın haberde yer aldıkları belirlendi.

12 yıl önce