|

Kartal zirveye uçtu

Beşiktaş, Kasımpaşa'yı Demba Ba'nın biri penaltıdan attığı 2 golle geçti; maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Siyah-beyazlılar 10 haftada topladığı 20 puanla son 6 yılın en iyi performansına ulaştı

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:52 - 23/11/2014 Pazar
Diğer
Süper Lig’de Kasımpaşa’yı Demba Ba’nın golleriyle 2-0 mağlup eden Beşiktaş maç fazlasıyla liderliğe yükselmenin sevincini yaşadı. 6. dakikada ceza alanı içinde topa hamle yapan Sosa, Mert'in hamlesiyle yerde kalınca Beşiktaş penaltı bekledi. Ancak hakem devam kararı verdi. 23’te Motta’nın hatasını iyi değerlendiren Babel, altı pasın önündeki Tunay'ı gördü. Bu oyuncunun şutunda, Necip, kaleye yönelen topu kafayla uzaklaştırdı. 28. dakikada Gökhan’ın soldan kullandığı kornerde Ersan, Mert’in müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Demba Ba, topu kalecinin tersine atarak filelere gönderdi: 1-0. 38’de Tunay’ın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Castro’nun sert şutunu kaleci Cenk çeldi. 45’te Sosa’nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Necip, topu altı pastaki Demba Ba’ya bıraktı. Senagalli yıldız, topu kafayla filelere göndererek ilk yarısının skorunu belirledi: 2-0.

Maçın ikinci yarısında iki takımın da karşılıklı atakları vardı, ancak sonuç değişmedi. 47. dakikada Sosa’nın sağ çaprazdan sert şutunda top kaleci İsaksson’da kaldı. 49’da bu kez Adem Büyük’ün vuruşunda Cenk başarılıydı. 77’de Babel’in frikiğini sol köşeden kaleci Cenk çıkarttı. 85’te Sosa’nın ortasında Demba Ba’nın vuruşunda top direğin az farkla üstünden auta gitti. 

Takım ruhuyla kazandık

Maçın kahramanı Demba Ba, galibiyetin tek kişiyle gelmediğini, takım ruhuyla kazandıklarını söyledi. Senegalli yıldız, ligin zirvesinde yer almaları için "İyi gidiyoruz, önemli olan ligi lider bitirebilmek. Ayaklarımız yere sağlam basmalı" yorumunu yaptı.



Beşiktaş’ın Senegalli yıldızı Demba Ba, sosyal medya üzerinden kendisine sabah namazıyla ilgili bir istekte bulunan taraftarı kırmadı. Müslüman olan Demba Ba’ya Twitter üzerinden bir kullanıcı “Hey Demba! Bana yardım eder misin? Sabah namaz kılmaya kalktığında beni de uyandırır mısın? Eğer beni ararsan namaz kılacağım" diye yazdı. Senegalli yıldız da bu mesaja “Bana numaranı yolla” cevabını verdi. Demba Ba’nın bu yaklaşımı, sosyal medyada büyük takdir gördü. 


Bütün tebrikler Necip Uysal'a!

Adem Büyük: Necip'i tebrik ediyorum. Mücadeleci bir oyuncu. Çok iyi oynadı. Demba Ba: Necip'i tebrik etmek istiyorum. Ana pozisyonunda oynamadı ama en iyisiydi. Serdar Kurtuluş: Mücadelesini veriyor. Necip'e sahip çıkalım.


40 maç sonra ilk penaltı golü

Beşiktaş, bu sezon ligde ilk kez penaltı kazandı. Siyah-beyazlılar, ayrıca bu golle ligde 40 maç sonra penaltıdan gol bulmuş oldu. Geçen sezon 3. haftada son penaltı golünü bulan Beşiktaş, son haftada Almeida ile penaltı kaçırmıştı.  


Sosa’ya tartışmalı hamle!

İlk golü penaltıdan bulan Beşiktaş, maçın hemen başında da penaltıya yaklaştı. 6. dakikada Kasımpaşa savunmasının genç ismi Mert Kula, ceza sahası içinde Sosa’yı durdurmak isterken, Arjantinli futbolcu rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Özgür Yankaya, devam kararı verdi. Genç oyuncu, 26'da bu kez hava topu mücadelesinde Ersan'ın yüzüne sol koluyla müdahale etti; hakem Yankaya bu kez penaltıyı verdi.   

ŞOTA: İLKİ DAHA PENALTIYDI

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, Sosa'nın ilk pozisyonunun net penaltı olduğunu söyledi. 

Bütün sezonu burada oynayalım

Sezon boyunca zirvede kalmayı zorlayacaklarını belirten Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yine stat sorularına maruz kaldı. Göçmen gibi yaşadıkları örneğini veren Hırvat teknik adam, "Bir evimiz yok ama bununla iyi başa çıkıyoruz. Bana kalırsa bütün maçlarımızı burada oynayalım. Saha güzel, stat dolmasa da, atmosfer güzel. Burasını evimiz yapalım" dedi.


Taraftar Başakşehir'i istedi

Maç sonunda futbolcuları "Lider buraya" diyerek tribünlere çağıran Beşiktaş taraftarı, 16. haftadaki G.Saray derbisi için yönetime bir de mesaj gönderdi. Tribünler, stat için "Yönetim uyuma, G.Saray maçı burada" diye tempo tuttu. 


Sosa: Demba Ba atsın...

Beşiktaş'ın dün sahadaki bir diğer yıldızı Sosa, 47'de gole yaklaştığı pozisyonu değerlendirirken "Benim atmam önemli değil, Demba Ba atsın bu bana yeter" yorumunu yaptı. 


Necip'ten özel teşekkür

Stoperde müthiş bir oyun çıkaran Necip, kötü oynadığı zamanda kendisine destek çıkan Ahmet Nur Çebi'ye teşekkür etti. Necip, stat için "Çok beğendik, maçlarımızı burada oynamak istiyoruz" dedi.

#Beşiktaş
#Kasımpaşa
#Demba Ba
9 yıl önce