|

Kasımpaşa'da bir ilk

Kasımpaşa, Beşiktaş karşısına 6 futbolcusundan yoksun çıkmak zorunda kaldı. Bu durumu beraberinde Lacivert-Beyazlılar adına bir ilke neden oldu.

Yeni Şafak
19:35 - 23/11/2014 Pazar
Güncelleme: 17:45 - 23/11/2014 Pazar
AA

Lacivert-Beyazlılarda, sezon başından bu yana defansın ortasında görev alan Ryan Donk ile Barış Başdaş, Beşiktaş karşısında sarı kart cezalısı oldukları için oynayamadı.


Gençlerbirliği maçında gördükleri sarı kartla cezalı duruma düşen bu iki oyuncunun yerine, savunmanın göbeğinde İlhan Eker ile Mert Kula forma giydi.


Lacivert-Beyazlılar'da ayrıca sakatlıkları bulunan Tabare Viudez, Orhan Şam, Eren Derdiyok ve Sanharib Malki de Beşiktaş karşısında takımdaki yerlerini alamadı.


İlk kez Süper Lig'de forma giydi, penaltıya neden oldu

Kasımpaşa'nın 19 yaşındaki savunma oyuncusu Mert Kula, ilk kez Süper Lig maçında oynadı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, savunmadaki eksikler nedeniyle genç oyuncusuna Beşiktaş karşısında ilk 11'de forma verdi. Lakin genç oyuncu 25. dakikada ceza sahası içinde Ersan Adem Gülüm'e yaptığı hareket nedeniyle penaltıya sebebiyet verdi. Beşiktaş da bu penaltıyı gole çevirdi.

Mert, bu sezon sadece Tuzlaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında A takım forması giydi ve Kasımpaşa, bu maçı 3-1 kaybetti.

#KASIMPAŞA
#MERT KULA
#SÜPER LİG
#TUZLASPOR
#TÜRKİYE KUPASI
9 yıl önce