|

Kazanan dostluk oldu

İki takım da savunma güvenliğini ilk sıraya koyunca sahadaki futbol pek tat vermedi. 60'da Mehmet Topal direğe takıldı; Trabzonspor Waris ile gol aradı; sonuç çıkmadı. Sahada galip yoktu belki ama futbol adına çok şey kazanıldı

.
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:22 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kazanan dostluk oldu
Kazanan dostluk oldu

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Trabzonspor'daki mücadelede gol sesi çıkmadı: 0-0. Şikenin gölgesinde kalan 2010-2011 sezonundan bu yana aralarında husumet olan Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin zorlu randevusunun centilmence geçmesi ise, dün gece 3 puandan daha anlamlıydı. Kazanan dostuk oldu...

Fenerbahçe ilk yarıda daha çok topun sahibi olarak gözükse de savunma güvenliğini ön planda tutan Trabzonspor karşısında etkili pozisyona giremedi. Trabzonspor ise kaptığı toplarla rakip kale önünde gol aradı; Mert'i sadece 36. dakikada Waris'in ceza yayı üzerinden yaptığı sert şutla rahatsız edebildi. Pozisyonda Mert, topu son anda parmaklarının ucuyla kontrol etti.

MEHMET TOPAL DİREĞE...

İkinci yarıda F.Bahçe daha ofansif bir görüntüye büründü. Savunma güvenliğini elden bırakmayan Trabzonspor ise Yatabare ve Waris ile F.Bahçe savunmasını gafil avlamaya çalıştı. Bunlardan birinde 57. Dakikada Yatabare'nin şutunda kaleci Mert başarılıydı. 60. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Mehmet Topal'ın uzaktan şut denemesinde top yan direğe çarparak dışarı gitti. Zaman zaman ufak kıvılcımlarla hareketlenen karşılaşmada 90 dakika sonunda skor değişmedi. Futbol ve pozisyon zenginliği açısından tat vermeyen derbi, olaysız bitmesi açısından sevindirdi.

Cezayir felsefesini biliyorduk

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gökhan Gönül ve Kuyt gibi zeminin kötü oluşuna işaret ederken Trabzonspor'un savunma yaparak oyunu kilitlediğini belirtti. 'Bizim takımımız sahada futbol oynamak istedi' diyerek pozisyon üretmeye çalışan taraf olduklarını kaydeden Kartal, 'Halilhodzic'in kapanacağını, bizim hata yapmamızı bekleyip hızlı adamlarla sonuca gideceklerini, Cezayir felsefesini biliyorduk. Çok kapandılar, açılmadılar. Zaman zaman oyunun yönüne değiştirerek alan bulmaya çalıştık. Kötü zeminin de etkisiyle istediklerimizi yapamadık' ifadelerini kullandı.

Genç teknik adam, 'Acaba gol atsaydık Trabzonspor ne yapacaktı?' sorusunu yönelterek bordo-mavili takımın defansif oyun anlayışına serzenişte bulundu.

Galibiyete ramak kalmıştı

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, F.Bahçe karşısındaki futbolu memnuniyetle karşıladı. Defansif anlamda maça çok iyi hakim olduklarını kaydeden Boşnak teknik adam, F.Bahçe'ye Mehmet Topal'ın direkten dönen şutu dışında fırsat vermediklerine dikkat çekti. Buna karşılık iki net pozisyon bulduklarını hatırlatan Halilhodzic, 'Trabzonspor galibiyeti yeterince hak ediyor ancak maalesef bu kez biraz yetersiz kaldı. Yazık oldu diyebilirim. Galibiyete ramak kalmıştı. Türkiye'nin en iyi takımlarından birine karşı iyi mücadele ettik' dedi.

Türkiye'nin gururu Trabzon'un Onur'u

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016 elemeri grup ilk maçında deplasmanda İzlanda'ya 3-0 yenildiği karşılaşmanın ardından eleştirilen kaleci Onur'a bordo-mavili taraftarlar destek verdi. Deplasman yasağı nedeniyle boş kalan misafir takım tribününde, futbolcunun daha önce Fenerbahçe maçında çekilen fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde 'Türk futbolunun gururu Trabzon'un Onur'u' yazılı büyük bir pankart asıldı. Trabzonspor taraftarları, maç öncesi de ısınmak için sahaya çıkan Onur'a yaptıkları tezahüratlarla da büyük destek verdi. Kaleci Onur da kendisine yapılan desteğe alkışlarla teşekkür etti.

4 yönetici geçici kartla tribünde

PFDK tarafından verilen cezalar nedeniyle Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım tribünde yer almadı. Henüz Passolig'e katılmayan F.Bahçe'de yöneticiler Serdar Erkan, Selim Kosif, Metin Doğan ve Yalçın Haker, geçici kartlarla tribünde yer aldı; hiçbir Trabzonlu yönetici tarafından karşılanmadı.

Caner özel bandajla oynadı

A Milli Takım'ın İzlanda maçında ayak parmağından sakatlanan ancak son idmana katılınca Trabzon'a götürülen Caner Erkin, büyük bir risk alarak özel tedavi ve bandajla sahada yer aldı. Ağrı kesici iğne tedavisi uygulanan, darbeye dayanıklı hamur bandaj yapılan Caner, sağ ayağına da mecburen bir numara büyük krampon giydi.

Çim isyanı: Zemin yoktu!

F.Bahçeli Gökhan Gönül ve Dirk Kuyt, maç sonrası sahanın zemininden şikayetçi oldu. Gökhan, 'Trabzon'daki bu zeminle ilk defa karşılaşıyoruz. Top kontrolü oldukça zordu. Dışarıdan çim varmış gibi gözüküyor olabilir ancak kesinlikle saha çok kötüydü' derken Kuyt da, 'Böyle zeminde kazanamıyorsan kaybetme' yorumunu yaptı.

Diego ve Sow sahada tartıştı Niye pas vermiyorsun?

F.Bahçeli Diego ile Moussa Sow arasında karşılaşmanın 68. dakikasında pas tartışması yaşandı. Sow, kendisine pas vermek yerine kaleye vuran Diego'ya tepki gösterdi. Su molası verildiği esnada saha içinde pozisyonu tartışan ikiliden Sow, bir hayli sinirliydi. Teknik direktör İsmail Kartal, mola dönüşü Sow'u kenara aldı; golcü oyuncuyu kenarda teselli etmeye çalıştı.

Passolig etkisi; 16 bin seyirci

Trabzonsporlu taraftarlar maç eski yıllara oranla daha az ilgi gösterdi. Daha önce Avni Aker Stadı tribünlerini Fenerbahçe maçlarında dolduran bordo-mavili taraftarlar bu kez aynı ilgiyi gösteremedi. Passolig kartı uygulamasının da etkisiyle 24 bin seyirci kapasiteli statta 16 bin taraftar maçı izledi.


10 yıl önce