|

Kupa sezonun ilk ödülü olacak

Fenerbahçe ile oynayacakları derbiye hazır olduklarını belirten Galatasaray''ın Hollandalı yıldızı, sosyal medyadan taraftarlara yaptığı açıklamada Süper Kupa''yı kazanacaklarını savundu

Taha Güvendi
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 01:23 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kupa sezonun ilk ödülü olacak
Kupa sezonun ilk ödülü olacak

Dünya Kupası''nı 3. olarak bitiren Hollanda''da performansıyla dikkat çeken isimlerin başında gelen Wesley Sneijder, ardından yaptığı 1 aylık tatil yüzünden eleştirilerin hedefindeydi. Fenerbahçe derbisinde forma giyebilmek için tatilde de çalışmalarına devam eden Hollandalı yıldız, takıma beklenenden daha hazır geldi. Florya''ya geldiği gün yapılan kan testlerinden çıkan sonuç da teknik heyeti hem şaşırtmış, hem de sevindirmişti. Testlerin olumlu çıkmasının ardından Royal White Star Bruxelles maçında kadroya alınan Hollandalı yıldız, yaptığı bir asistle takımına galibiyeti getirmiş, maç sonrası da teknik direktör Cesare Prandelli tarafından kameralar önünde özel olarak tebrik edilmişti.

PRANDELLİ ÇOK GÜVENİYOR

Antrenmanlarda da oldukça hırslı gözüken yıldız futbolcunun Süper Kupa maçında ilk 11''de başlaması bekleniyor. Prandelli''nin en çok güvendiği futbolcular arasında yer alan Sneijder, takımın beyni olarak sahada yer alacak. Hollandalı yıldız dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada Galatasaray''ın Pazartesi günü Manisa''da Süper Kupa finalinde karşılaşacağı rakibi Fenerbahçe''ye meydan okudu. Manisa''da oynayacakları maça takım olarak hazır olduklarını belirten Sneijder, sarı-kırmızılı taraftarlara da ''Sezonun ilk ödülü olacak. Haydi çocuklar'' diye mesaj yazdı.

''Podolski''ye teklif gelirse kesinlikle değerlendiririz''

G.Saray''ın transfer listesinde bulunan Arsenal''in Lucas Podolski konusunda İngiliz ve Alman basını yıldız oyuncunun sarı-kırmızılı kulübe transfer olacağını ileri sürerken Alman golcünün menajeri Ali Pektaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Podolski''nin Köln''de forma giyerken Galatasaray''ın ilgilendiğini hatırlatan Pektaş, ''O zaman da G.Saray''ın teklifine sıcak bakmıştı'' dedi. Golcü oyuncunun Türkiye''de oynamayı düşündüğünü belirten menajeri Ali Pektaş, ''G.Saray''dan teklif gelirse kesinlikle değerlendiririz'' ifadesini kullandı.

F.Bahçe''ye 1 değil 2 gol atmak isterim

G.Saray''ın Portekizli oyuncusu Bruma, Süper Kupa''da karşılaşacakları F.Bahçe maçı öncesi iddialı konuştu: ''Umarım F.Bahçe maçında 1 değil, 2 gol atarım'' diyen Bruma, 2 senedir Süper Kupa''yı kazandıklarını hatırlatarak, ''Kazanacağımız kupa bize moral olacak'' ifadesini kullandı. Sağlığına tekrar kavuştuğunu ve kendisini güçlü hissettiğini belirten Portekizli oyuncu, ''Yabancı kuralı nedeniyle bulduğum şanslarda maksimum gol ve asist yapmak istiyorum'' dedi.

Hızlı oynamalıyız

DGalatasaray''da kondisyon antrenmanlarının yerini taktik idmanları aldı. Takımının kondisyonundan oldukça memnun olan teknik direktör Cesare Prandelli, taktik anlamdaki eksikliklerini tamamlamak için yoğun mesai harcıyor. Bir yandan Süper Kupa''daki ezeli rakibi Fenerbahçe''nin maç görüntülerini izleyen İtalyan çalıştırıcı bir yandan da oyuncularını derbiye hazırlamaya çalışıyor. Oldukça yoğun tempoda gerçekleşen idmanlarda oyuncularından hızlı oynamalarını isteyen tecrübeli teknik adamın en çok güvendiği isimler arasında ise Selçuk, Melo, Sneijder ve Olcan ilk sırada geliyor. Prandelli''nin en çok önem verdiği noktaların başında ise duran topların geldiği öğrenildi. Takımının gol yollarındaki sıkıntısını çözmek için arayışlara giren tecrübeli teknik adamın duran top çalışmalarına büyük önem verdiği kaydedildi. Duran topların başında Olcan Adın, Wesley Sneijder, Selçuk İnan gibi takımın teknik futbolcularını deneyen tecrübeli teknik adam, değişik duran top organizasyonlarının üzerinde durduğu ifade edildi.


10 yıl önce