|

Sadri Şener’den tarihi ifade!

Trabzon Adliyesi’ndeki duruşmaya başkanlık dönemindeki yöneticilerle birlikte katılan Sadri Şener, avukatların ödemeleri elden istediğini belirterek yolsuzluk suçlamalarını reddetti. Tanıklar, iddiaları doğrularken; Sadri Şener de tanıkları doğruladı

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:36 - 26/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor Kulübü mevcut yönetiminin şikayeti üzerine, 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener hakkında açılan davanın ikinci duruşması dün görüldü. Sadri Şener, dün sabah duruşmaya katılmak üzere Trabzon Adliyesi’ne gelirken yanında yöneticilik yaptığı dönemden yönetim kurulu üyeleri de vardı. Trabzonspor avukatının mazeret bildirmesi üzerine duruşma yaklaşık 1 saat ertelendi ve saat 10'da başladı. Dava, Sadri Şener’in savunmasıyla başladı. 

NEDEN YABANCI PARA?

Şener, “Ben başkanken 90 milyon TL’lik temettü ödedik. Şampiyonlar Ligi’ne girdik. Bizim orjinal avukatımıza 1 milyon 200 bin TL vermek zorunda kaldık. Şike davasında bu avukatlarla başarılı oldum. Benim kızımın bisikletine haciz geldi. Öyle bir dönemde Trabzonspor'a para verdim. Burada sanık olmak ağırıma gidiyor” dedi. Sadri Şener'in sözlerinin ardından hakim,  bilirkişi raporunu okudu. Raporun ardından hakim Şener'e, "Kulüpten Sadri Şener'e yapılan ödemeler neden yabancı para ile yapıldı" diye sordu. Şener, “Avukatlar paraları bu şekilde istedi. Suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde kendisini savundu. 

DAVA ERTELENDİ

İkinci duruşmada Sadri Şener’in savunması alınıp, tanıklar dinlenirken Hakim, davayı dava dosyasının kapsamlı bir şekilde incelenmesi için 26 Şubat 2015 tarihine erteledi. 

Yüzde 90 doğru

Sadri Şener: “Arkadaşların bana getirdiği paralar doğrudur. Aciliyetten istenmiş paralardır. Paraların benim hesabıma gelmemesinin nedeni TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) ile aramdaki sıkıntıdan dolayıdır. Paralar bana gelse el konulabilirdi. İkincisi ben bankada sıra bekleyemezdim. Şike sürecinde ben İstanbul'da yaşadığım için Fenerbahçeliler ile sıkıntı yaşıyordum. Bu nedenle bu yolla yaptım.”


Trabzonspor avukatı sordu Şener cevapladı

Avukat: İki avukat adına 4 tane sözleşme imzalanmış. Neden bu avukatlara yapılan sözleşmeler ödenmedi?

Sadri Şener: “Başkanlık yaptığım dönemde avukatlara paralar ödendi. 5 sene para almadan bize çalışan avukat olur mu? Söz konusu avukatlar Mehmet Helvacı ile ilgilidir. Ben Trabzonspor'a bu kadar para hibe ettim. İstesem bunları geri isterim. Bunların iddia ettiği gibi yapmam."

Avukat: “Uçakla para yolladınız sonra geri getirdiniz neden?”

Sadri Şener: “Avukatlar para istediler bizde gönderdik. Kayserispor ile transfer işlemi yaptık. Bizden 1 milyon Euro istediler. Biz de Ankara'da paraları bavula koyduk. Dolaştık verdik. Bazen böyle durumlar kulüplerde olur. Bazen futbolcular paralarını bankalardan değil elden isterler.”

Avukat: “Trabzonspor'a iki avukatın hacize geldiğinden haberiniz var mı?”

Sadri Şener: Benim böyle bir bilgim yok. İcraya verdiği maaşlı avukatlar da var. Burası malesef böyle bir yapıya sahip. Futbolcular da var ama bunlar zaten böyle karakterde.”

Tanıklar da konuştu...

Tanık 1: "Zaman zaman benim hesabıma para yatırıldı. Ben de bu parayı ya Sadri Bey'e ya da çalışanlara elden veriyordum. Bu olay 7 veya 8 kez olmuştur. En yüksek 100 bin TL olabilir." 

Tanık 2:  "Muhasebe müdürü çağırdı ve paket verdi. İçinde ne olduğunu bilmiyorum. Dediler ki 'Parayı İstanbul'da Sadri Bey'in şoförüne ver.' Ben de aldım verdim. İçinde ne var bilmiyorum."

Tanık 3:  “Muhasebe Müdürü bana ‘Senin adına bankaya para çıkardık’ dedi. ‘Hesabındaki 50 Bin Euro'yu çekerek kulübe getir’ dediler. Ben de parayı aldım teslim ettim.”
#Trabzonspor
#Sadri Şener
#ifade
9 yıl önce