|

Şampiyon Galatasaray

Beşiktaş karşısında kazanarak Fenerbahçe'nin puan kaybını beklemeye koyulan sarı-kırmızılılara iyi haber tez geldi. Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında puan kaybı yaşadı; ezeli rakiplerin 20. şampiyonluk yarışını kazanan G.Saray oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:16 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonu dramatik bir sonla kapandı. Süper Lig tarihinin en çekişmeli sezonunun yaşandığı ligde, kupaya uzanan Galatasaray oldu. Beşiktaş'ın geçtiğimiz hafta Torku Konya'ya kaybetmesiyle yarıştan koptuğu ligde şampiyonluk çekişmesi, son iki haftada Galatasaray ve Fenerbahçe'ye geçerken, sarı-kırmızılılar, bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Önceki gün Beşiktaş'ı TT Arena'da 2-0 mağlup ederek yarışta büyük avantaj elde eden G.Saray, Fenerbahçe'nin İstanbul Başakşehir'e puan kaybetmesiyle birlikte son haftadaki Çaykur Rizespor maçını oynamasına gerek kalmadan Spor Toto Süper Lig 2014-2015 sezonunun şampiyonu olmaya hak kazandı.



Sezon boyunca 19 şampiyonlu ezeli rakibi Fenerbahçe ile 4. yıldız mücadelesi veren Galatasaray, armaya yıldızı takan ilk takım oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Başakşehir-F.Bahçe, Galatasaray-Beşiktaş maçlarının aynı gün ve saatte oynanması talebini reddetmesi nedeniyle sarı-kırmızılılar, sahasında ve seyircisi önünde şampiyonluk kutlama şansından mah-rum kaldı.



F.Bahçe'ye tişörtlü gönderme


Galatasaray'ın şampiyonluğunu resmen ilan etmesinin ardından sır gibi saklanan tişörtler ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı tişörtlerde ezeli rakip Fenerbahçe'ye de tarihi bir gönderme vardı. Fenerbahçe cephesinin, "Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak" sözünü hatırlatan tişörtün üzerinde "Belki bir gün herkes 4. yıldızı takacak ama tarih ilk bizi yazacak!"



Futbolcular Olcan'ın evindeydi


Futbolculardan Yekta Kurtuluş, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Tarık Çamdal ve Olcan Adın, daha önceki haftalarda olduğu gibi uğur yapmaya devam etti ve İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe karşılaşmasını içlerinden birinin evinde TV başında takip etti. Bu hafta için Olcan Adın'ın evine misafir olan futbolcular, maç sonunda GS TV'ye ilk duygularını aktardı.


Burak Yılmaz: “Allah'a şükürler olsun. Bu şampiyonluğun anlamı çok büyüktü. Kimileri dalga geçti, kimileri inanmadı. Hepimiz çok duygusalız. Nasıl anlatsak bilemiyorum.”



Yekta Kurtuluş: “Bizim için büyük bir gurur. Galatasaray tarihinde her kulvarda olduğu gibi, bir ilki daha başardık. 4. yıldızı ilk biz taktık. Tüm takım gibi ben de bu kek kalıbının parçası olmaktan gurur duyuyorum.”


Tarık Çamdal: “Bir sezonda şampiyonluk mutluluğu yaşamak eşsiz bir duygu. Bu zaferin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.”


Selçuk İnan: “Galatasaray'ın tarih yazdığı bir sezonda, tarihi şampiyonluğun kadrosunda olmak, bir parçası olmak büyük bir sevinç. Şampiyonluğu tüm G.Saray camiasına armağan ediyoruz. Hayırlı olsun.”


Olcan Adın: “Sonuç ortada. Bu şampiyonluğu, bu başarıyı tüm takım beraber elde ettik. Beraber başardık. Buyrun size kek kalıbı"



Kasası dolacak 100 milyon TL


Galatasaray, direkt Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi garantilerken yaklaşık 100 milyon TL geliri de kasasına koyacak. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım bonusu 12 milyon TL, yayın hakkıyla birlikte 16 milyon Euro. Şampiyonlar Ligi sponsorluk geliri yaklaşık 10 milyon TL.



Özbek: Anamızın ak sütü gibi helal şampiyonluk


G.Saray'ın yeni başkanı Dursun Özbek de, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile birlikte F.Bahçe maçını takip ederken gelen şampiyonluk sonrası başta hocasına ve tüm futbolculara teşekkür etti. Yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Özbek, şampiyonluk için “Anamızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluk. Yer gök sarı kırmızı olsun” yorumunu yaptı.



Duygun Yarsuvat: İnsanüstü çabayla gelen şampiyonluk


7 aylık başkanlık döneminde G.Saray'a şampiyonluğu getiren başkan olarak anılacak Duygun Yarsuvat, elde edilen şampiyonluğu “Nereden nereye” ifadesiyle özetledi. G.Saray'ı 'pilotu aşağıya atlamış uçağa' benzeten Yarsuvat, “Kimse başaracağımıza inanmadı. İnsanüstü çalışarak bu başarıyı gerçekleştirdik. Şen ola Galatasaray” ifadelerini kullandı.



Hamzaoğlu gözyaşlarını tutamadı



Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe'nin puan kaybının ardından şampiyonluğun gelmesiyle gözyaşlarına hakim olamadı. Sevinç gözyaşları döken genç teknik adam, duygularını ise şöyle paylaştı: “Allah bizleri mahcup etmedi. Bu kenetlenmiş olmanın başarısı. Şampiyonluk önemli ama biz Avrupa'da başarı için kurulmuş bir takımız. Avrupa'daki başarıların devamını getirmeye çalışacağız. Ben Galatasaray'a gelmeden az bir zaman önce babamı kaybettim. Hayatta her güzel şeyin bir bedeli oluyor. Her kötü şeyin arkasında da bir mutluluk söz konusu. Bu şampiyonluk da hayatımın en mutlu anlarından biri.”



Hamzaoğlu tarih yazdı


Galatasaray'ın şampiyonluğunun en büyük pay sahibi olan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takımda hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim oldu. (Futbolculuk döneminde 1992-1994 yıllarında iki şampiyonluk)


qHamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da yıldız takan ilk yerli teknik direktör oldu. (1. yıldız Brian Brich, 2. yıldız Reiner Hollmann, 3. yıldız Mircea Lucescu, 4. yıldız Hamza Hamzaoğlu)




#Galatasaray
#Hamza Hamzaoğlu
#Fenerbahçe
#galatasaray şampiyonluk
9 yıl önce