|

Seriye devam

Fenerbahçe, Karabükspor’u mağlup ederek ligdeki yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı; üst üste 7. galibiyetini aldı. Son 9 dış saha maçında 7. kez sahadan galibiyetle ayrılan sarı-lacivertli takıma Karabük’te 3 puanı getiren goller suskun oyuncular Selçuk ve Emenike’den geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 23:24 - 31/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe, ligin zirvesinde fırtına gibi esiyor. Sarı-lacivertliler, Kardemir Karabükspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek ligde üst üste 7. galibiyetini elde etti; zirvedeki yerini perçinledi. Ligde son oynadığı 12 maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, Karabükspor galibiyetiyle dış sahada 9. maçında 7. galibiyetine ulaştı. Ligde zor günler geçiren, geçen hafta sahasında Kayseri Erciyes’e yenilen ev sahibi ekip ise Fenerbahçe karşısında aldığı mağlubiyetle kötü gidişini sürdürdü. Sarı-lacivertliler, maçın başında yakaladığı üstünlüğü erken bulduğu golle kopardı. Fenerbahçe, 7. dakikada Diego’nun pasında Selçuk Şahin’in golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarıda rakibine pozisyon vermeyen ve devreyi 1-0 önde kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıda da etkisini sürdürdü. 49. dakikada net bir golü kaçıran Emenike, 58. dakikada eski takımının ağlarını sarstı. Bu golden sonra rahatlayan Fenerbahçe oyun konsantrasyonu bir an kaybedince 75. dakikada golü kalesinde gördü. Sarı-lacivertliler ligde tam 5 hafta sonra topu ağlarında gördü. Kaleci Volkan, son dakikalarda yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyette önemli rol oynadı. Son 3 yıldır Karabük deplasmanında kaybeden Fenerbahçe, dün bu şanssızlığına son verdi ve maç fazlasıyla zirvedeki takipçileriyle aradaki puan farkını da 4’e çıkardı.


Selçuk 2 yıl sonra gol attı

Karabükspor maçında Fenerbahçe’nin ilk golünü atan Selçuk Şahin 2 yıllık gol hasretine de son vermiş oldu. Tecrübeli orta saha oyuncusu ligdeki en son golünü 2012-13 sezonunda 3 Kasım 2012 tarihinde Akhisar Belediyespor deplasmanında kaydetmişti. Karabük’te attığı golden sonra yaptığı kutlamaya açıklık getiren Selçuk, “Çok güzel bir doğum günü geçirdim. Beni seven herkese attığım golü armağan ediyorum. Bildiğiniz gibi nişanlıyım ve attığım golü de nişanlıma gönderdim. Maçtan önce de gol atarsam ona mesaj yollayacağımız söylemiştim, dediğimi yaptım” dedi. 

#fenerbahçe
#karabükspor
#süper lig
9 yıl önce