|

Tarih yazarı Hamzaoğlu

Hamza Hamzaoğlu, ligde başarılı performansıyla Gerets, Remondini, Özarı, Denizli, Rijkaard ve Terim gibi çalıştırıları geride bıraktı. Genç çalıştırıcının göreve gelmesiyle müthiş bir form grafiği yakalayan sarı-kırmızılılar, 4. yıldız yolunda hedefe güçlü bir şekilde yürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 23:44 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ligde Kayseri Erciyesspor'u mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu 11 Süper Lig maçında 9. galibiyetini alarak kulüp tarihinin en iyi başlangıcını yaptı. Genç teknik adam, ligde başarılı performansıyla sarı-kırmızılı kulüp tarihine geçen Eric Gerets, Leandro Remondini, Coşkun Özarı, Frank Rijkaard ve Fatih Terim gibi efsane hocaları geride bıraktı. Teknik direktör Cesare Prandelli ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen ve ilk lig müsabakasına 12. haftadaki Akhisar Belediyespor maçında çıkan Hamzaoğlu, geride kalan 11 lig maçında 9 galibiyet ve 2 beraberlik yaşadı. Sarı-kırmızılılar, bu dönemdeki iki puan kaybını 1-1'lik skorla Gençlerbirliği'ne ve 2-2'lik skorla da Buraspor'a karşı yaşarken, son 4 maçını kazanmasını bildi. Genç teknik adam, Galatasaray’daki tek yenilgisini Şampiyonlar Ligi’ndeki Arena’da Arsenal karşısında 4-1’lik skorla yaşamıştı. 


Sarı-kırmızılı kulüpteki ilk Süper Lig maçına Akhisar Belediyespor karşısında çıkan Hamzaoğlu, Burak Yılmaz’ın golleriyle 2-1  kazanılan mücadelenin ardından Torku Konyaspor deplasmanında 5-0 ve Mersin İdman Yurdu önünde de 3-2’lik skorlarla galip geldi. Galibiyet serisine Gençlerbirliği beraberliğinin ardından ara veren, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Beşiktaş maçından da zaferle ayrılan başarılı teknik direktör, Çaykur Rizespor önünde de Wesley Sneijder ve Bruma’nın golleriyle 2-0 kazanan Galatasaray’la ligdeki beşinci galibiyetini yaşadı. Bursaspor ile Arena'da oynadıkları müthiş maçta beraberliği 82. dakikada Emre Çolak’ın penaltı vuruşundan attığı golle yakalayan sarı kırmızılı ekiple, Eskişehir’de bir kez daha kazanan tarafta yer aldı. Sonraki hafta Balıkesirspor'u da mağlup etti ve dokuzuncu lig maçında da galibiyete ulaştı.

#galatasaray
#hamza hamzaoğlu
#teknik direktör
9 yıl önce