|

Tesadüf mü?

Trabzon'un Tolgay Aslan’ı transfer etme hamlesi tam bir komedi. Erkan ve Tolgay’ın transfer girişimi bir hafta arayla yapıldığı açıklansa da işin içyüzünün hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:19 - 28/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Sezon başı kadrosuna kattığı oyuncularla transfer şampiyonu olan Trabzonspor’da işin içinde başka işlerin olduğu iddiası gündeme damga vurdu. Erkan Zengin’den önce kulübü Eskişehirspor ile anlaşan ve bonservis ücretinin 550 bin Euro’luk bölümünü bu kulübe veren Trabzonspor, bir taşla birkaç kuş vurmaya çalıştı. Baktığınızda buraya kadar her şey normal. Eskişehir, Trabzonspor’dan aldığı parayı Erkan Zengin’e vererek serbest kalmasının önüne geçti. İkinci hamlede ise devreye ilk giren isim Erkan’ın eski hocası Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal oldu ve herkesi heyecanlandıran süreç başlamış oldu.Bundan sonrası Trabzonspor ile futbolcu arasındaydı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, CEO Burak Gürdal teknik direktör Ersun Yanal ve şike soruşturmasında gözaltına alınıp, hüküm giyen menajer Metin Korkmaz, özel uçakla İsveç’e gitti. 

İşte bu seyahatin ince detayı özel uçağın İsveç’ten önce Almanya’ya uğramasıydı. Özel uçak önce Almanya’nın Hamburg kentine indi. Burada Tolgay Arslan ve ailesiyle görüşüldü, teklif sunuldu fotoğraflar çekildi ve aynı akşam dörtlü İsveç’e geçerek Erkan Zengin ile görüşmelere başladı. Bilindiği gibi Erkan Zengin, ikna edilerek yine fotoğraflar çekildi, bu fotoğraflar servis edildi ve dönüldü.

ALMANYA'YA İKİNCİ KEZ GİDİLMEDİ

Erkan Zengin’de mutlu sona ulaşan Trabzonspor, üç gün sonra rotayı Tolgay Arslan’a çevirdi fakat gurbetçi futbolcu için ikinci kez gidilmedi. Tolgay ile sadece menajer Metin Korkmaz görüştü ve CEO Burak Gürdal, Erkan Zengin’e gidilirken uğranılan Hamburg’da çekilen fotoğrafları bazı yayın organlarına servis yaptı.

Başkan Hacıosmanoğlu’nun "Tolgay; 'Metin'i gönderiyorsun, niye gelmiyorsun' dedi. Ben de 'Sen yeter ki gelmek iste, ben akşam gelirim' dedim" şeklindeki açıklaması da bunu doğruluyordu. Ayrıca fotoğrafın servis edildiği gün teknik direktör Ersun Yanal, takımının başında tesislerde antrenmanı yönetiyordu.

Sonuçta Tolgay Arslan transferi böylesine acemice yanıltma modeliyle kapatılmaya çalışılan bir skandalla sonuçlandı. Bir ağır sorumsuzluksa yine CEO Burak Gürdal tarafından sergilendi. Borsada hisseleri halka arz edilmiş Trabzonspor’un hisseleri Erkan Zengin ve Tolgay Arslan transferlerinde yükseldi.

İlginç olanı ise Tolgay Arslan transferini resmi sitesinden yayınlamayan, sadece Erkan Zengin transferine gidilirken Almanya’da çekilen fotoğraflarla hisselerde oynamalara neden olan Trabzonspor, Tolgay Arslan transferinden vazgeçildiğini mesai saati sonrasına bırakarak borsayı da etkilemiş oldu.

Mehmet Ekici dinlendirilecek

Trabzonsporlu Mehmet Ekici'nin  kupada Keçiörengücü ile yapılan maçta sol ayak bileğine darbe alması nedeniyle tedavisine başlandı. Yıldız futbolcunun ayak bileğinde ödem tespit edildi; Erciyes maçına kadar dinlendirilecek.


Serdar Gürler Kayseri Erciyes'te

Trabzonspor, Serdar Gürler'i sezon sonuna kadar Kayseri Erciyesspor'a kiraladı. Sezon başı 1 milyon 300 bin Euro bedelle alınan Serdar, 250 bin Euro bedelle kiralandı. 


Duygusal işler bunlar

- Trabzonspor, Erkan Zengin'in fotoğrafını servis ettiğinde tarih 20 Ocak'tı. Tolgay Arslan ile anlaşmanın fotoğrafı ise 25 Ocak'ta internetlere düştü. İki tarih arasında 5 gün olmasına rağmen, işin aslı bambaşkaydı. Önce çekilen Tolgay Arslan fotoğrafıydı. 


- Trabzonspor yönetimini Erkan Zengin'e götüren uçak, ilk olarak Hamburg'a indi. İlk önce Tolgay Arslan ile görüşüldü. Yani 5 gün sonra servis edilen fotoğraf, aslında daha önce çekilmişti. Üstelik o karede bulunan Ersun Yanal, 25 Ocak'ta takımla idmandaydı.

#Trabzon
#Erkan Zengin
#Ersun Yanal
9 yıl önce