|

Trabzon''un iflası!

''Öze dönüş'' projesinden cayan yönetim, toplam 86 milyon 230 bin Euro harcayarak 180 milyon TL borcu olan kulübü, UEFA Finansal Fair Play kuralları açısından da sıkıntıya soktu. Rekor sayıda transferle son yılların en yoğun transfer dönemini yaşayan bordo-mavililer, 3 büyüklere benzedi; hatta 21 oyuncu transferiyle onların da bütçesini aşarak iki katı para harcadı.

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:59 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Trabzon''un iflası!
Trabzon''un iflası!

Trabzonspor''u yeniden eski fırtınalı günlerine taşıyacak ''öze dönüş'' projesi iflas etti. Teknik direktör Mustafa Akçay ve Hami Mandıralı''yı göreve getirerek ''Trabzon'' kökenli, öz evladı dediği isimlere yönelmeyi amaç edinen Trabzonspor yönetimi, yeni sezonda özüne dönmek yerine daha önce yapılmayan kadar çok özünden uzaklaştı.

Pilot takım 1461 Trabzon ile kazandığı altyapı ivmesini geçen sezon Trabzonspor A takımına taşıyan bordo-mavililer, o dönemde 12 olan altyapıdan gelen oyuncu sayısını şimdilerde 4''e düşürdü.

Milyon Euro''lar harcayarak 10''u yabancı tam 21 transfer yapan, 28 oyuncuyu takımdan gönderen Karadeniz ekibinde altyapı menşeili sadece Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Yusuf Erdoğan ve Zeki Yavru kaldı.

KULÜBÜN GELECEĞİ BÜYÜK TEHLİKE İÇİNDE

Teknik direktör Vahid Halilhodzic''in gerçekleşen transfer istekleriyle altyapı oluşumunu bitiren bordo-mavililer, transferlere (fesih bedelleri ve oyunculara ödenecek ücretlerle) toplam 86 milyon 230 bin Euro harcayarak mali durumu da tehlikeye soktu. 180 milyon TL''yi aşkın borcu bulunan Trabzonspor Kulübü, ''kurtuluş reçetesi'' olan altyapı yerine milyon Eurolar harcama yolunu seçti. UEFA''nın Finansal Fair Play kuralları nedeniyle daha önceden sabıkalı olan Trabzonspor''un yaptığı bu transferler mali durumla büyük tezatlık oluşturdu. Son olarak Waris, Yattabare ve Papadoupoulos''u kadrosuna katan bordo-mavililer, tam 21 futbolcu transfer ederken son yılların en yoğun transfer dönemini yaşadı.

BAZILARI İMZALARI KURUMADAN GÖNDERİLDİ

Teknik direktör Vahid Halilhodzic''i daha takımın başına getirmeden transfer yapmaya başlayan yönetim, Boşnak teknik adamın göreve gelmesi sonrasında transfer edilenlerden Turgut Doğan Şahin, Gaziantepspor''a yollandı; yeni alınan bir diğer isim Kurtuluş Yurt da Bandırma''ya kiralandı. Trabzonspor da 17 isim daha kiraya verildi. Gönderilen yabancıların sözleşme fesih bedelleriyle birlikte yeni sezon öncesi bonservislere yaklaşık 25 milyon Euro harcayan Trabzonspor yönetimi, bir tek Diego''yu alan F.Bahçe, transfere 11 milyon Euro ödeme yapan G.Saray ve 13 milyon Euro''ya 5 isim takviye eden Beşiktaş''a neredeyse iki katı fark attı.

Yönetime şampiyon göndermesi

Trabzonspor''un transferleri yerel basında büyük yankı uyandırırken Kuzey Ekspres gazetesi, ''Transferde şampiyon'' başlığıyla yönetime ince bir göndermede bulundu. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin 200 milyon TL''ye yaklaşan borcu hiçe sayıp bütün enerjisini saha sonuçlarına endekslediği, kredi çekilerek tarihin en büyük ancak en tehlikeli transfer hamlesini yaptığı kaydedildi.

100. yabancı Waris

Trabzonspor''un 6 milyon Euro bonservisle Spartak Moskova''dan transfer ettiği Ganalı golcü Waris, bordo-mavili takımın 100. yabancı transferi oldu oldu.

Halilhodzic dönemleri hep aynı

Trabzonspor yönetiminin çok sayıda transfer yapmasına rağmen takımı yetersiz bulduğunu her fırsatta dile getiren, son güne kadar transfer isteyen teknik direktör Vahid Halilhodzic, transferi seven bir teknik adam. 2005-2006''da Trabzonspor''u çalıştırdığı dönemde 13 ismin transferini isteyen Boşnak çalıştırıcı, 10 oyuncuyu gönderdi; 2010-2011 sezonunda da Dinamo Zareb''e 11 futbolcu aldırıp, 12 futbolcuyla yolları ayırdı. Halilhodzicli PSG ise 2003-2004, 2004-2005 sezonlarında 16 ismi kadrosuna katarken transfere 61 milyon Euro harcadı.


10 yıl önce