|

Ünal Aysal bırakıyor

Divan'da söz alan üyeler Basketbol A.Ş ve Gayrimenkul A.Ş kurulması için yetki isteyen yönetime olumsuz tavır takınınca Başkan Aysal da resti çekti: 'Yarın (bugün) yönetim kurulu toplantımızda istifayı değerlendireceğim'

Taha Güvendi
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 01:03 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Ünal Aysal bırakıyor
Ünal Aysal bırakıyor

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal'ın 3 konu için Genel Kurul üyelerinden isteyeceği yetki üzerine düzenlenen Olağanüstü Divan Kurulu toplantısı dün Türk Telekom Arena Stadı'nda yapıldı. Başkan Aysal'ın daha önce Divan'da 3 konu hakkında yetki almaması halinde istifa edebileceğini ima etmesi nedeniyle dün tüm gözler Divan'a çevrilirken G.Saray Başkanı, görevi bırakabileceği sinyalini net bir şekilde verirken, kararı bugünkü yönetim kurulunda masaya yatıracağını dile getirdi.

Başkan Aysal ve ekibinin Divan Kurulu üyelerinden Basketbol A.Ş ve Gayrimenkul A.Ş'nin kurulması için yetki istediği Olağanüstü Divan Toplantısı'nda bu yeni iki şirketin yapılanması tüm üyeler tarafından olumsuz karşılanması Başkan Aysal'ı restleşme konumuna getirdi. Aysal da sert bir hamle yaparak başkanlığı bırakabileceğini belirtti.

2016'YA KADAR KALACAK DEĞİLİM

Eleştiren konuşmacılar Hayri Kozak, Ahmet Özdoğan, Taner Aşkın, Mehmet Helvacı ve Murat Ece, bu iki şirketin kurulmasının yetmeyeceğini ve öncelikle artan giderlerin azaltılması yönünde görüş bildirdi. Eleştiriler sonrası bir kez daha söz alan Aysal kürsüde, 'Anlaşılan bu iki şirket yapılanmamıza karşı çıkıyorsunuz. Öyle bir eğilim var' serzenişinde bulunduktan sonra salonda 'Evet' sesleri yükseldikten sonra bombayı patlattı: 'Ben de yarın (bugün) yönetim kurulu toplantımızda bunu değerlendireceğim. 2016'ya kadar görevdeyim dedim, ama bu süre sonuna kadar başkan kalacağım demek değil.'

Reklamını yapıyor diyeceklerdi

Divan'da Aysal yönetimini en yoğun eleştirenlerden biri de Hayrettin Kozak'tı. Aysal ile sorunu olmadığını kaydeden Kozak, 'Şirket kurarak basketbola sponsorlar mı bulacaksınız? Sayın Başkan gerekirse siz sponsor olun, şirketinizin ismini yazdırın. Diğer G.Saraylılar da sizi örnek almalı, hep birlikte kulübe katkı verelim' fikrini ortaya attı. Aysal, bu fikre, 'Sponsor bulamazsak bu katkıyı şirketim aracılığı ile yapmayı düşündüm. Ancak bu kez de reklamını yapıyor diye eleştireceklerdi. Sadece bunu düşünerek sponsor olmaktan vazgeçtim. Geldiğimden beri kimse 1 dolarlık rakamı önümüze atmadı. Sıkıştığımız dönemlerde teminatlar, paralar verdim ama G.Saray'ın kimseye borcu kalmaz. Ama şunu bir sözle bitireyim; bir hayvanın hem etini hem sütünü alamazsın' cevabını verdi.

Bir metrekareyi bile sattırmayız

Divan Kurulu'nda kürsüye çıkan üyelerden eski yöneticilerden Ahmet Özdoğan ise Galatasaray'da bir metrekare bile toprak sattırmayacaklarını söyledi. Sarı-kırmızılı kulübün mallarında sadece kendilerinde değil, sonraki nesillerin de hakkı olduğunu belirten Özdoğan, sportif açıdan da yönetimi eleştirdi: 'Biz sizden önce 17 kez şampiyon olduk. İkincilik bizim için başarısızlıktır.'

İstesek Riva'yı satardık

Başkanı Ünal Aysal, borçların 10 milyon Dolar daha arttığını ve 338 milyon Dolar olduğunu belirterek büyümeleri için bu borçtan kurtulmaları gerektiğini söyledi. Aysal, 'Riva'yı satma yetkimiz vardı. 3 yıl boyunca satmadık. Sadece sportif gelirlerle kulübün şu andaki borçlarını ödememiz mümkün değil' diyerek yeni şirket kurmanın zorunluluğuna işaret etti.

Terim'in adını anmadı

Aysal, artan transfer maliyetlerinin borç yükünü artırdığıyönündeki eleştirilere ise, 'Göreve geldiğimiz 3 yılda birinci teknik direktörümüz döneminde 102 milyon Dolar, Mancini döneminde 27.6 milyon Dolar, Prandelli beyefendi döneminde 19.4 milyon Dolar harcama yaptık. Görüyorsunuz harcamalarımız hızla azaldı' diyerek yönetimini savundu. Aysal, Mancini ve Prandelli'yi ismiyle anarken Terim'in ismini telaffuz etmedi. Konuşmacılardan Ahmet Özdoğan ise bu durumu eleştirdi.

Kaçamak cevaplar!

Aysal bugün yönetim toplantısındaki görüşme sonrasında başkanlığa devam edip etmeme kararını alabileceğini belirttikten sonra toplantı bitiminde de basının ısrarlı sorularına kaçamak cevaplar verdi.

Restin ardında ne var?

İstifa resti çeken Aysal, dün yönetim tarafından ikna çabalarına maruz kaldı. Mali durum nedeniyle yeni adayların çıkmayacağını düşünen Aysal'ın resti kabul görmese bile; yine başkanlığa gelebileceği de konuşuluyor.

Bazı gazetelere ambargo

G.Saray, Divan Toplantısı'nda ilginç bir yasak uyguladı. Son dönemde muhalif haberler yaptıkları düşünülen yayın organlarının muhabirleri toplantıya alınmadı. Bu duruma yöneticiler kaçamak cevaplar verdi.

Selçuk asıl yerinde oynamıyor

G.Saray'da eleştirilen isimlerin başında gelen ve Anderlecht maçında ıslıklanan Selçuk İnan'ın menajeri Batur Altıparmak'tan flaş açıklamalar geldi. Sports TV'ye konuşan Altıparmak, 'Selçuk'un psikolojik olarak problemi olduğunu düşünmüyorum. Belki bir süre oynamayabilir, bu hocanın tercihi. Selçuk geniş alanda oynayan bir oyuncu. Topu veriyor, 3. bölgeye geçiyor. Nasıl top alacak arkası dönük. Bir futbolcu bakıyorsunuz (Melo), maç 1-1 bitmiş taraftarlara oynuyor' dedi.

TT Arena artık evimiz değil

G.Saray'da Anderlecht maçında oynanan futbol ve 1-1'lik sonuçla kaybedilen 2 puandan çok, Selçuk, Burak ve Veysel'e gösterilen tepkiler maça damga vurdu. Atılan gol sonrası kale arkasına doğru dönerek taraftarlara tepki gösteren kaleci Muslera, maç sonunda da soyunma odasında takım arkadaşlarını teselli etti. Muslera, 'Arena'da böyle bir ortamın olması bizi olumsuz etkiler' ifadelerini kullandı.

İleriye umutla bakın

Taraftarların protestoları teknik direktör Cesare Prandelli'nin de gündemindeydi. İtalyan hocanın maç sonunda soyunma odasında oyuncuları tek tek kutladığı ve üzgün futbolcuları teselli ettiği öğrenildi. Prandelli, 'Herkes geleceğe umutlu baksın. Futbolda eleştiriler, protestolar var, kafanıza takmayın' dedi.

G.Saray'a yeni sponspor

Galatasaray, Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarında geçerli olmak üzere teknoloji firması Huawei ile sezon sonuna kadar göğüs reklamı anlaşması imzaladı. Sezon sonuna kadar sürecek anlaşmanın getirisinin 4 milyon 130 bin Dolar olduğu açıklandı. Sarı-kırmızılı kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi maçları forma sponsorluğu için de Türk Hava Yolları ile anlaşmıştı.


10 yıl önce