|

Ya tarih yazacak ya veda edecek

Sarı-kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam edebilmesi için İspanya'daki kritik maçta kazanmaktan başka çaresi yok. Berabere kalması halinde Atletico Madrid'e karşı ikili averajda geriye düşecek G.Saray'a bir puan da yetmiyor. Cimbom'un Selçuk İnan, Burak Yılmaz gibi iki yıldızı yok ama umudu var.

Yeni Şafak ve
09:07 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:08 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bugün Atletico Madrid deplasmanında varoluş maçına çıkıyor. Saat 21.45'de Vicente Calderon Stadı'nda oynanacak mücadelede sarı-kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmesi için kazanmaktan başka çaresi yok.



Grupta 5. maçlar öncesi Galatasaray'ın 4, Atletico Madrid'in 7 puanı bulunuyor. İlk 2 takım arasına girmek ve bu kulvarda yoluna devam etmek isteyen Galatasaray, İspanyol ekibini yenememesi durumunda ikinci tur şansını kaybedecek. Sarı-kırmızılı ekip, berabere kalması halinde de ikili averajda Atletico Madrid'in gerisinde olması sebebiyle yine tur şansını yitirecek.


Galatasaray, Atletico Madrid'i mağlup etmesi halinde ise puanını eşitleyecek ve son maçını Astana'ya karşı Benfica-Atletico Madrid müsabakasının skorunu takip ederek oynayacak. Gruptaki diğer maçta 2 puanlı Astana, saat 17.00'de grup lideri Benfica'yı ağırlayacak.





İki yıldızı ve hocası yok

Galatasaray, kritik Atletico Madrid karşısında sahaya teknik direktöründen ve iki yıldız oyuncusundan yoksun olarak çıkacak. Benfica müsabakasında gördükleri sarı kartlar sebebiyle cezalı duruma düşen Selçuk İnan ile Burak Yılmaz'ın forma giyemeyeceği sarı-kırmızılı takımda yedek kulübesinde de antrenör Claudio Taffarel yer alacak. Teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Denizli, Atletico Madrid maçından sonra yeni görevine başlayacak.



Atletico Madrid'de ise sezon başında Porto'dan transfer edilen golcü Jackson Martinez, ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek.



Turistik seyahate gelmedik


Galatasaray'ın bugün Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile oynayacağı maçta takımın başında sahaya çıkacak olan antranör Claudio Taffarel, dün basın toplantısı düzenledi. Atletico Madrid'e İstanbul'daki kadar saygı duymayacaklarını belirten Taffarel, “Çok zor bir maç olacağı aşikar. Her şey bizim elimizde. Aslında grup herşeye açık. Nasıl onlar bizi İstanbul'da yendilerse, biz de onları burada yenebiliriz. Kendi sahasında iyi oynayan bir takıma karşı oynayacağız. Buraya turistik seyahate gelmedik, Galatasaray'ın amacı her zaman galibiyettir ve biz iyi hazırlandığımızı düşünüyoruz" dedi. Takımın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli ile görüşmediğini kaydeden Brezilyalı çalıştırıcı, “Ama yarın (bugün) maça gelme ihtimali varmış. Öyle olursa yanımıza da gelecektir ve bizimle konuşması olacaktır" ifadelerini kullandı.



Klasik Türk futbolu oynuyorlar


Galatasaray maçı öncesi basın toplantısında konuşan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, "Galatasaray güçlü bir takım. Bize zorluk çıkaracaklardır. Buraya kazanmak için geldiler. Klasik Türk futbolu oynuyorlar. Henüz kadro kararını vermedim. Maçın sonucu önceden belli olmaz. Biz de kazanmak için hazırlandık" ifadelerini kullandı.



Atletico Madrid, Türk takımlarıyla bugün 14. maçına çıkacak. İspanyol ekibi Türk ekipleriyle yaptığı 13 maçta 9 galibiyet ve 3 beraberlik alıp, yalnızca 1 kez yenildi.



Galatasaray, bugün Atletico Madrid önünde İspanyol ekiplerine karşı 31. karşılaşmasını oynayacak. Sarı-kırmızılılar, 30 karşılaşmada 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 yenilgi aldı.



Deplasmanda10 maçtır kayıp


G.Saray'ın Atletico Madrid sınavı öncesi deplasman karnesi düşündürüyor. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 deplasman maçında galibiyet elde edemedi. Son deplasman galibiyetini, 2012-2013 sezonu ikinci turunda Schalke'ye karşı 3-2'lik skorla alan sarı-kırmızılı ekip, daha sonra dış sahada çıktığı 10 karşılaşmada 8 yenilgi ve 2 beraberlik elde etti.



Cuma günü imzalıyor


Mustafa Denizli, Cuma günü Florya'da GS Store'un içinde yeni yapılan ve Avrupai bir dizayna sahip olan yeni basın odasında sözleşme imzalayacak.



Emaneten gelmedim

G.Saray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, dün Florya Tesisleri'nde keşif yaptı.Florya'daki her şeyle ilgili bilgi sahibi olmak istediğini belirten Denizli, 23 yıl öncesinden şimdiye kadar çok şeyin değiştiğini dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Yönetimden henüz hiçbir talebim yok. Kafamda pazı planlar var" dedi



G.Saray'da teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Denizli, dün Başkan Dursun Özbek ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeydi. Başkan ile tesisleri gezen Denizli, sonrasında açıklamalarda bulundu. 23 yıl aradan sonra G.Saray'ın başına geçen Denizli, “Florya'ya ilk geldiğimde burası topraktı. Uzun zaman geçti tabi. Dün başkanla oturup görüş birliğine vardıktan sonra Florya'daki her şeyle ilgili bilgi sahibi olmak istedim. Emanet biri gibi olmak istemem. O yüzden buradaki işleyişi bilmek istedim. Buradaki herkesle toplantı yapacağım. Daha önce neler yapıldıysa bilmem lazım. Daha sonra alt yapıyla ilgili bilgiler alacağım. Ama takımda birliktelik sağladığım zaman, neler olduğunu bilmem lazım" ifadelerini kullandı.



Cezalı olduğu için A.Madrid deplasmanına gitmeyen Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile tanışma imkanı bulan Denizli, “Burak, Selçuk ve Carole ile oturduk, konuştuk. Hoş bir karşılaşma oldu" dedi. Denizli, yardımcıları konusunda acele etmek istemediğini belirtirken daha önce birlikte çalıştığı Stefano Marone ile görüşeceğini kaydetti.



Denizli Madrid'e gidiyor

Teknik direktör Mustafa Denizli, Florya ziyaretinden sonra TT Arena'yı da gezdi ve ardından GS TV yayınına katıldı. Deneyimli teknik adam, "Zemine, soyunma odasına baktım. Çalışacağım yerleri görmek istedim. Atletico Madrid maçını izleyeceğim, katkıda bulunmak isterim. Daha sağlık kontrolünden geçeceğim, henüz resmi imza olmadığından takımın başında olmayacağım" dedi.



İşte Galatasaray'ın Muhtemel 11'i

Muslera - Denayer, Chedjou, Hakan, Olcan-Podolski, Rodriguez, Bilal, Yasin, Sneijder - Umut











#Galatasaray
#Atletico Madrid
#Mustafa Denizli
#tafarel
8 yıl önce