|

Yedekler Sınıfta kaldı

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, kupada Eskişehirspor karşısında şans verdiği yedek oyuncuların performansından memnun kalmadı, transfer isteğine ise yönetim ekonomik zorluklar nedeniyle soğuk bakıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 22:21 - 29/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Zaman zaman mevcut kadroyla da takviyesiz bir şekilde şampiyon olabileceklerini kaydederek yönetimin transfer yapamamasını olağan karşılayabileceğini belirten G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yedek oyuncuların kupadaki Eskişehirspor maçında sergilediği kötü performanstan sonra bu ihtimali, iyice gözden çıkardı. 

Özellikle sakat futbolcular nedeniyle forvet ve defans hattında sıkıntılar yaşayan genç teknik adam, Eskişehirspor karşısında yedeklerden beklediği verimi alamadı, bu durum ister istemez Hamzaoğlu'nu 'takviye şart' fikrine yönlendirdi. Bu olumsuz gelişme sonrası takıma takviyenin yapılması gerektiğini yönetime bildiren Hamza Hamzaoğlu, ligdeki kritik Bursaspor karşılaşması için kara kara düşünüyor. 

TRANSFERE TAKAS ŞARTI

Golcü Sinan Gümüş’ün tam olarak hazır olmaması, kaleci Sinan Bolat'ın yediği hatalı goller, Makedon forvet Goran Pandev’in düşük performansı takıma takviyenin şart olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Ancak yönetim para sıkıntısı nedeniyle bu transferi gerçekleştirmenin zor olduğunu dile getirdi. Hamza hocanın raporu doğrultusunda bazı oyuncularını takasta kullanmak isteyen yönetim, yüksek bonservisler nedeniyle transfer yapamıyor. Hamzaoğlu'nun alınmasını çok istediği Serdar Aziz konusunda Bursaspor'un takasa yanaşmaması nedeniyle Trabzonspor'da kadro dışı kalan Mustafa Yumlu stoper konusunda sarı-kırmızılı takımın tek alternatifi durumunda bulunuyor.

Prandelli’nin isteğini kabul edemeyiz

G.Saray 2. Başkanı Hamdi Yasaman, henüz sözleşme fesih konusunda mutabakata varılmayan teknik direktör Cesare Prandelli’nin şartlarını kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti. “Hakkımızı CAS’ta savunacağız” diyen Yasaman, kendilerinin sezon sonuna kadar olan alacaklarını önerdiklerini ancak İtalyan hocanın 2016 Mayıs’a yani sözleşme sonuna kadar olan alacaklarda direttiğini belirtti. Hamd Yasaman, Prandelli’nin talebini kabul etmediklerini bugün hocaya bildireceklerini dile getirdi. 


Transferde 9'da 2 isabet

Ara transfer döneminde henüz takviye yapamayan Galatasaray, geçen sezon ‘Gençleştirme Operasyonu’nda 9 oyuncu satın alarak yaklaşık 20 milyon Euro harcamıştı. Ancak Ünal Aysal döneminde gerçekleştirilen bu transferlerde sadece iki isabet sağlandı. Sarı-kırmızılılar, bu 9 oyuncudan sadece Alex Telles ve Koray Günter'den faydalanabiliyor. Burdisso, Hajrovic, Salih Dursun, Ontivero, Veysel Sarı, Umut Gündoğan ve Oğuzhan Kayar takımdan gönderildi.


G.Saray-Bursa maçı Aydınus'un

Süper Lig'de 18. haftanın maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Pazar günü oynanacak haftanın en zorlu karlaşması G.Saray-Bursa maçını Fırat Aydınus yönetecek. Diğer maçlarda görev yapacak hakemler şöyle: Kasımpaşa-Başakşehir: Süleyman Abay, Gaziantep-Sivas: Bülent Yıldırım, K.Karabük-Fenerbahçe: Cüneyt Çakır, Konya-Eskişehir: M.Kamil Abitoğlu, G.Birliği-Ç.Rize: Özgür Yankaya, Beşiktaş-Mersin İY: Mete Kalkavan.

#Hamza Hamzaoğlu
#Eskişehirspor
#G.Saray
9 yıl önce