|

Yok böyle bir maç 6 gol

Önce Trabzonspor, sonra Bursaspor öne geçti; ilk yarı biterken Yusuf Erdoğan şık golle ‘maç daha bitmedi’ dedi. Volkan Şen’in müthiş şutu Bursa’yı 53’de tekrar öne geçirdi. Bursaspor kaçırdıkça Trabzonspor’a puan şansı doğdu. Yatabare ve Fatih Atik ile beraberlik fırsatlarını tepen bordo-mavililer, golü 80’de Mustafa Akbaş ile buldu.

Yeni Şafak
04:00 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:11 - 21/12/2014 Pazar
Diğer
Süper Lig’de dünün ikinci maçı da futbola ve gole doyurdu. Bursaspor, erken bitirebileceği maçı kaçırdığı goller sonrası bir hayli zora soktu; yılmayan Trabzonspor, her şeye rağmen 1 puanı almayı bildi: 3-3. 2. dakikada kaleci Fatih’in çeldiği Bakambu’nun gollük şutu, maçın hareketli geçeceğine işaretti. 15’te kaleci Harun’dan dönen topa Özer’in kayarak vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1. Bursaspor, golü yedikten sonra Trabzonspor kalesinde büyük baskı kurdu. 24’te kenardan gelen topu elinden kaçıran kaleci Fatih, Belluschi’yi el darbesiyle düşürerek penaltıya neden oldu. Fernandao, sert bir vuruşla skoru eşitledi: 1-1. Yatabare ile orta sahada kaptırılan top sonrası Bakambu, uzun mesafeli şık ara pasıyla Ozan Tufan’ın golle burun buruna getirdi; 28’deki bu pozisyonda Ozan Tufan, topu kaleye yuvarladı: 2-1. Bursaspor, daha sonra ofsayta takılan golü dışında Volkan ve Bakambu ile net fırsatları harcadı. 45’te kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Yusuf Erdoğan, klas bir vuruşla maça denge getirdi: 2-2. 

TRABZON’UN İKİ GOLÜ DURAN TOPTAN

Bursaspor, kalabalık bir şekilde Bursa kalesini tehdit ederken ‘atamayana atarlar’ kuralı işledi. 53’te Ozan, ortaladı; Volkan Şen bekletmeden vurdu Bursaspor 3-2 öne geçti. 63’te Yatabare, kalenin hemen önünde topu dışarı vurdu. 78’de Fatih Atik, kaleciyle karşı karşıya kaldı; Harun başarılıydı. Trabzonspor bu pozisyonları kaçırırken Bursa da Ozan ve Volkan’ın başını çektiği ataklarda son pas tercihlerini hep yanlış kullandı. 80’de köşe vuruşuna ön direkte yükselen Mustafa Akbaş, skoru 3-3’e getirdi. 

Gündüz yaz akşam kış

Karşılaşma öncesi Bursa'da yazdan kalma bir hava vardı ancak maç saatine doğru hava birden bire soğudu. Maçtan bir saat önce başlayan yağmur, tribünlerdeki doluluğu da etkilerken iki takım futbolcuları da ağır zeminde bir hayli zorlandı. Yoğun yağış ve ağır zemine rağmen bol gollü mücadele büyük alkış aldı. 

#Bursaspor
#Trabzonspor
#maç
#Volkan Şen
9 yıl önce