|

Yurtta tuş cihanda tuş

Sarı-lacivertliler, geçen yıl Zico ile çeyrek final oynadığı Devler Ligi'ndeki futboluyla hayal kırıklığı yaşattı. Porto 11'de Lisandro ile sevindi, 13'te Lucho farkı ikiye çıkardı. 29'da Güiza ile umutlanan Fenerbahçe beraberlik ararken son dakikada Lino ile golü kalesinde gördü.

00:00 - 18/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 02:31 - 18/09/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Yurtta tuş cihanda tuş
Yurtta tuş cihanda tuş

F.Bahçe Şampiyonlar Ligi grup ilk maçında Porto'ya deplasmanda 3-1 mağlup oldu. Geçen sezon çeyrek final oynayarak tarihinin en başarılı sezonunu yaşayan sarı-lacivertliler, ilk yarıda 2 dakika içinde yediği şok gollerle 2-0 geriye düştüğü maçta daha sonra dengeyi sağladı ama Güiza ile bulduğu gol sahadan en azından bir puanla ayrılmasına yetmedi. 11'de Roberto Carlos'un hatasını affetmeyen Lisandro Lopez ile öne geçen Porto 13'te Lucho'nun golüyle maçta 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. 26'da Lisandro, Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma vuruş denedi, top üstten auta gitti. 29'da Alex'in kafa vuruşu kaleciden döndü, Güiza dar açıdan topu filelere göndererek F.Bahçe'yi umutlandıran golü attı.


NET FIRSATLAR KAÇTI

48. dakikada Yasin'in hatasında Mariano, Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşu autla sonuçlandı. 68'de Roberto Carlos'un soldan kaleye çarpraz olarak gönderdiği top kale direğinin az farklı üstün auta gitti. 82. dakikada Roberto Carlos'un ortasında ceza sahasında Güiza topa dokunamadı ve F.Bahçe de beraberlik şansını kullanamadı. 85'te F.Bahçe yine net bir fol pozisyonundan yararlanamadı. Roberto Carlos'un ortasında ceza sahasında Güiza ardından Lugano topu dokunamadı. 87'de Lucho'nun uzaktan aşırtma vuruşunda kelesini terkeden Volkan son anda topa yetişerek kornere çeldi. 90+2'de F.Bahçe savunmasındaki hatayı değerlendiren Lino'nun golüyle Porto maçı 3-1 kazandı.


Kadıköy'de kazanırsak gruptan çıkarız

F.Bahçe'nin Porto karşısındaki tek golünü atan İsGüiza, Saracoğlu'ndaki tüm maçları kazanarak gruptan çıkabileceklerini söyledi. Özellikle golleri çabuk yediklerini dile getiren İspanyol yıldız, “Bize düşen şey çalışmalarımıza ara vermeden tüm hızıyla sürdürmek. Evimizdeki tüm maçları kazanarak avantajlı duruma geçmeliyiz. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ama yeterli sonucu alamadık. Penaltı beklediğimiz pozisyonda beni biraz ittirdiler ama hakemler özellikle deplasmanda kolay kolay penaltı vermiyor” diye konuştu.


Arsenal 1 puanı son anda kurtardı

F.Bahçe ile birlikte G grubunda yer alan Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı sahasındaki maçta Arsenal karşısında son dakikalarda yediği golle 1-1 berabere kalırken galibiyeti kaçıran taraf oldu. Lobanovskiy Stadı'nda oynanan karşılaşmada Ismael Bangoura'nın 64. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen Dinamo Kiev, İngiliz ekibinden William Gallas'ın 88. dakikada attığı gole engel olamayınca karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.


İsabetli şut sayısı 3

F.Bahçe maç boyunca rakibine oranla daha fazla topla oynadı. Sarı-lacivertliler topla oynama oranında yüzde 54'e yüzde 46 üstünlük sağlarken kaleye atılan şutlarda ise geride kaldı. F.Bahçe attığı 10 şutta sadece 3 kez kaleyi buldu. Sarı-lacivertlilerde Güiza, Alex ve Maldonado ile bu şutları kullandı. Buna karşılık evsahibi takım Porto ise 18 şutta 7 kez kaleyi tutturdu ve bunlardan 3'ünü golle sonuçlandırdı.


Fenerbahçe klasiği

Sarı-lacivertli takım Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son 5 maçın 4'ünde ilk 15 dakika içerisinde gol yedi. F.Bahçe geçen sezon Şampiyonlar Ligi 2. turunda Sevilla deplasmanında 15 dakikada 2 gol yemiş, maçı 3-2 yapıp penaltılarla sevinmişti. Çeyrek finalde 2-0 kaybettiği maçta Chelsea'ye karşı 4. dakikada golle yenik duruma düşen sarı-lacivertliler, bu sezon ön eleme maçında Partizan karşısında da 2-0 geriye düşmüş maçı 2-2 tamamlamıştı.




16 yıl önce