|

Zirvede fırtına koptu

Son ana kadar nefeslerin tutulduğu derbide, Galatasaray baskılı oynadı ancak bordo-mavililerin savunma duvarını aşamadı. Trabzonspor ise kontrataklarla karşı kalede etkili oldu. Galatasaray son yarım saatte Baros'u da alarak üçlü forvete döndü ancak bu taktik de başlangıç skorunu değiştirmeye yetmedi. Evinde puan kaybeden Aslan, F.Bahçe'ye 'koltuğu kapma fırsatı' tanıdı

Abdullah Eğilmez
00:00 - 3/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 02:54 - 3/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Zirvede fırtına koptu
Zirvede fırtına koptu

Süper Final'in 4. hafta ilk mücadelesinde Galatasaray, 4 gün önce deplasmanda 4-2 mağlup ettiği Trabzonspor ile dün sahasında 0-0 berabere kalarak önemli bir kayıp yaşadı. Aslında karşılaşmada favori olarak gözüken taraf sarı-kırmızılılardı. Bordo-mavililer Trabzon'daki randevudan daha derli toplu; sarı-kırmızılılar da o günkü futbolundan daha da uzak durumda bir 90 dakika seyredince sonuç fazla sürpriz olmadı. Puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray, ilk bölümde hücumda istediği pozisyonları bulamadı; Trabzonspor ise rakibine savunmada müthiş bir direnç gösterdi.

İlk yarıda orta sahayı kalabalık tutan Trabzonspor, bu bölümde en net hatta maçta en net gol pozisyonunu bulan taraf oldu. Burak, 45+1. dakikada Semih'in de hatasının yardımıyla Muslera ile karşı karşıya kaldı. Golcü kimliğine yakışmayan bir vuruşla topu Muslera'ya nişanladı. Cimbom, ilk net pozisyonunu 57. dakikada Engin Baytar ile buldu. Ceza sahası içine giren Engin, sert vurdu ancak Tolga başarılıydı. Sarı-kırmızılılar, 77'de Aydın Yılmaz ile golü yokladı; vuruşu da ağlarla buluştu ancak pozisyon ofsayttı. G.Saray'ın gol için bastırdığı anlarda 86. dakikada Trabzonspor, Burak ile bulduğu net fırsatı değerlendiremedi. 90+3'te de Galatasaray ceza sahası içinde yaşanan karambolde Necati Ateş, röveşata ile şansını denedi; sonuç yine olumsuzdu.


Giray: Şimdi ne diyecekler

Trabzonsporlu Giray, 4 gün önce G.Saray maçında yenildiklerinde özellikle F.Bahçeliler'den ağır eleştiriler aldıklarını belirterek "Aynı mücadele ile bu kez puan aldık. Şimdi merak ediyorum ne diyecekler. Bizler onurumuzla mücadele eden futbolcularız" dedi.


Elmander: Biraz gergindik

G.Saray'ın golcü oyuncusu Elmander Trabzonspor karşısındaki puan kaybını takip edilme baskısına bağladı. İsveçli futbolcu, "Baskı olabilir, F.Bahçe arkadan geliyor. Takip edilmek daha zordur ama profesyonel futbolcularız. Bugün biraz gerginlik vardı" dedi.


Aslan Arena'da kan kaybediyor

G.Saray, Süper Final'de taraftarına galibiyet sevinci yaşatamadı. Aslan, Arena'da 2-1 kaybettiği F.Bahçe derbisinden sonra, dün de Trabzonspor'la berabere kaldı. Galatasaray'ın en önemli silahlarından Elmander'in ise gol suskunluğu yine devam etti. Son golünü 31. haftada deplasmanda F.Bahçe'yle oynanan ve 2-2 biten karşılaşmada atan Elmander, bu mücadelenin ardından henüz golle buluşamadı.










12 yıl önce