|

Bilgisayar ucuzluk başlıyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 26/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 01:41 - 26/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Bilgisayar ucuzluk başlıyor
Bilgisayar ucuzluk başlıyor

Toshiba Türkiye Distribütörü TNB A.Ş. Genel Müdürü Aytaç Biter, bilgisayarlarda KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesinin önümüzdeki 3 ayda satışlar üzerinde çok olumlu bir etkisi olacağını ve pazarı hareketlendireceğini söyledi.


Biter, "Halen KDV dahil 999 Dolar'a satılan bir dizüstü/masaüstü bilgisayarlar yeni KDV oranıyla 915 Dolar'a, halen 799 Dolar'a satılan bir dizüstü/masaüstü bilgisayar 731 dolara pazara sunulabilecek. Bilişim ürünlerinin KDV oranlarında yapılan indirim, Türkiye'nin bilgi toplumu olma idealine yardımcı olabilecek önemli bir araçtır." dedi.


TNB A.Ş. Genel Müdürü Aytaç Biter, "Bizim son dönemde piyasayı hareketlendirmek için yaptığımız "No Matter What Guraantee" Ne Olursa Olsun Garanti" oldukça satışları hareketlendirmişti. Bu kampanya çerçevesinde alınan tüm dizüstü bilgisayarlar kahve içki dökülmesi, ürünün düşürüp kırılması yada çalınması gibi koşullarda bile garanti kapsamında yer alıyor. KDV oranının düşürülmesi ile bu kampanyanın da yeni bir satış rekoruna imza atacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

15 yıl önce