|

Acer'dan bir ilk: Predator 8 oyuncu tableti

Acer, oyuncuları hedef alarak tasarladığı, oldukça agresif bir görünüme sahip yeni tablet modelini tanıttı.

Yeni Şafak
08:37 - 3/06/2015 Çarşamba
Diğer

Sürmekte olan Computex 2015'in en etkin temsilcilerinden birisi olan Acer, oyuncular için tasarladığı tablet modelini tanıttı. Modeli önemli kılan bir numaralı detay sınıfının ilk temsilcisi oluşu. Bundan önce oyun oynanabilecek donanım gücünü sunan pek çok tablet satışa sunulmuş olsa da doğrudan oyuncuları hedef alan bir tablet üretilmemişti. Gerçi Nvidia Shield bunun istisnası ama onu da tabletten ziyade tablet/konsol melezi olarak değerlendirmek daha yerinde olur.



Acer, Predator 8 ismi altında gelecek olan modelde Intel'in Atom x7 yongasetine yer vermiş. Model bu sayede oyuncular için sağlam bir alternatif sunuyor. 1.6GHz hızında 4 çekirdekli işlemci ve 600MHz hızında çalışan Intel HD dahili grafik ünitesinde yer veren bu yongaseti 14nm üretim süreci sayesinde hem güç tasarrufu hem de yüksek performansı bir arada sunmayı başarıyor.



8-inç'lik ekran büyüklüğü ve Android 5.0 işletim sistemi ile gelecek olan modeli rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği ise her köşesinde bir adet hoparlöre yer veriliyor oluşu. Keza gördüğümüz gibi oldukça da agresif bir tasarım belirlenmiş ki bu da oyuncu odaklı modellerde sıklıkla rastladığımız bir unsur. Gerçi henüz resmi bir açıklama yok ama gördüğümüz kadarıyla muhtemelen kasada plastik, fırçalı alüminyum karışımı malzeme kullanılmış.







Önümüzdeki çeyrek içerisinde satışa sunulması beklenen Acer Predator 8'in fiyatının ne olacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.



#acer
#android
#tablet
#computex 2015
#oyuncu tableti
9 yıl önce