|

Akıllı saatler modaya uydu

Yakın zamana kadar sadece teknolojiyi yakından takip edenlerin kullandığı akıllı saat ve bileklikler, sıradan aksesuarlar haline geldi. Bunda üreticilerin modaya uyumu rol oynadı

Melih Bayram Dede
00:00 - 9/09/2014 Salı
Güncelleme: 22:48 - 8/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Akıllı saatler modaya uydu
Akıllı saatler modaya uydu

Hızla yaygınlaşan akıllı saat ve bilekliklerin, pazara sunulan ilk modelleri küçültülmüş cep telefonlarına benzeyen ve estetik olarak bir hayli zayıf olan cihazlardı. Bir çok teknoloji şirketinin benzer cihazların üretimi için kolları sıvaması ve pazarda yer alma çabası, bu ürünlerde estetik zevklerin de öne çıkmaya başlamasına neden oldu. Özellikle Almanya'daki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (IFA) tanıtılan modeller, akıllı saat ve bilekliklerin bir moda akımı olmaya doğru ilerlediğini gösterdi. Öyle ki, cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte saate ihtiyaç duymayanlar için bile saate ve bilekliğe dönüş bu vesileyle başlayabilir.

BU FONKSİYONLAR SAĞLIĞA BİRE BİR

Özellikle sağlık konusunda sunduğu faydalar bu cihazları gündelik hayatta vazgeçilmez hale getireceğe benziyor. Nabız ölçme, uyku takip, adım sayma gibi özellikler sağlık açısından oldukça yararlı fonksiyonlar. Ayrıca akıllı telefonların da saat ve bileklikler üzerinden yönetilebilmesi, telefona gelen çağrıları cevaplama, sosyal ağ bildirimlerinin görülebilmesi gibi giderek zenginleşen fonksiyonlar, önümüzdeki dönemde bu ürünlerin gündemimize daha fazla gireceğinin kanıtı adeta.

KLASİĞE DÖNÜŞ MÜ BAŞLIYOR

Bu kategorinin ürünlerinden ASUS ZenWatch, klasik saat görünümündeki tasarımı ve dikişli deri saat kayışı ile dikkat çekiyor. Intel ve Amerika'nın önde gelen moda evi Opening Ceremony'nin ortaklaşa geliştirdikleri akıllık bileklik MICA ise, özellikle kadınlar için kıyafetle bütünleşen farklı bir tasarıma ve renk seçeneklerine sahip. Sony'nin SmartBand Talk ve Samsung'un Gear S adlı ürünleri de bu kategoride ilk akla gelen ürünlerden.

Intel ve Amerika'nın önde gelen moda evi Opening Ceremony'nin ortaklaşa geliştirdikleri akıllı bileklik MICA, en dikkat çeken ürünlerden biri.

Cep telefonu varken saate ne gerek var diyen teknoloji tutkunları akıllı saatlerle birlikte adeta geçmişe döndü ve saatle yeniden barıştı.


10 yıl önce