|

Android One'ın ilk ürünü Türkiye'de

Google'ın akıllı telefonları geniş kitlelere ulaştırmak için hayata geçirdiği ‘Android One Programı’nın Avrupa'daki ilk ürünü Türk şirketi General Mobile tarafından geliştirilerek satışa sunuldu.

Yeni Şafak
04:00 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:02 - 15/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Teknoloji devi Google, akıllı telefon deneyimini herkes için ulaşılabilir kılma hedefiyle başlattığı Android One programını Avrupa'da ilk kez Türkiye'de hayata geçirdi. Bu kapsamda Google onayıyla General Mobile tarafından tasarlanan ilk Android One telefon olan 'General Mobile 4G' 699 TL etiketle satışa çıktı.



TÜRKİYE'DE POTANSİYEL VAR



Android One programının tanıtımı için İstanbul'da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Google Android One Ürün Grubu Başkan Yardımcısı Caesar Sengupta, "Dünyada yaklaşık 1,75 milyar kişi akıllı telefon kullanıyor, ancak daha gidilecek yolumuz var' dedi. Sengupta, “Günümüzde 3 milyar kişi internete erişiyor. Bu büyümenin itici gücü ise, akıllı telefonlar. Akıllı telefonların pazardaki payının yüzde 40'ın üzerinde olduğu Türkiye, bu alanda büyük bir potansiyele sahip. 2017'de akıllı telefonların pazar payının yüzde 70 olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.



DÜNYAYA AÇILACAĞIZ


General Mobile ve Telpa Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman ise Google ile yaptıkları stratejik ortaklığın Türkiye'den dünyaya açılma hedefinde önemli bir adım olduğuna inanıyoruz'' dedi. General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü de, Google mühendislerinin General Mobile 4G'nin hız, performans ve kalitesini onayladığını söyledi.



Teknik özellikleri Google tarafından test edilip onaylandı


* En güncel Android versiyonu Lollipop 5.1.1. *İşletim sistemi güncellemelerinde 2 yıl öncelik. * 5.0 inç HD (720p) IPS ekran. * Qualcomm Snapdragon 64 bit işlemci * 2 GB RAM. * 16 GB bellek. * micro SD card yuvasi ile artılabilir hafıza * LTE - 4G'yi destekleyen ilk Android One cihazı. * 150 Mbps 4G-LTE hızında internet. * 13MP AF kamera Çift LED flaş desteği * 5MP selfie kamera * 2500 mAh çıkartılabilen pil.


* Sağlam ve çizilmelere dayanıklı Gorilla Glass 4 ekran * Performans açısından Google onaylı. * Siyah ve beyaz renk seçenekleri * 135 gram ağırlık. * Boyutlar: 40,5 x 69.75 x 9.3 mm * Fiyatı: 699 TL.


#Telpa
#General Mobile
#Sebahattin Yaman
#google
9 yıl önce