|

Bilişim Zirvesi 7-11 Ekim'de

İş dünyasını bilişim çözümleri ile buluşturan 'Bilişim Zirvesi '08', bu yıl 'İşini yeniden keşfet!' teması ile 7-11 Ekim 2008 tarihleri arasında Turkcell ana sponsoluğunda TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Melih Bayram Dede
00:00 - 17/09/2008 Çarşamba
Güncelleme: 10:28 - 17/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Bilişim Zirvesi 7-11 Ekim'de
Bilişim Zirvesi 7-11 Ekim'de

Bu yıl 7-11 Ekim 2007 tarihleri arasında CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı çatı altında gerçekleştirilecek olan 'Bilişim Zirvesi '08'de 'İşini yeniden keşfet!' teması ile bilişimin kurumların iş yapış şekillerini ne yönde değiştirdiği ele alınacak. 200'ü aşkın yerli ve yabancı uzmanın konuşmacı olarak yer alacağı Bilişim Zirvesi '08 bu yıl da iş ve teknoloji liderleri için yeni iş modellerini geliştirme platformu olacak.


İş dünyasını bilişim çözümleri ile buluşturan 'Bilişim Zirvesi '08', bu yıl 'İşini yeniden keşfet!' teması ile 7-11 Ekim 2008 tarihleri arasında Turkcell ana sponsoluğunda TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı çatı altında gerçekleştirilecek zirveye 5 bine yakın profesyonel yöneticinin katılması bekleniyor.


Bilişim Zirvesi'08'in ilk günü İş ve Teknoloji Liderleri Buluşması olarak düzenlenirken, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek 5 tematik konferans ile birlikte, 29 iş çözümleri ve teknoloji oturumu gündemi belirleyecek. 150'ye yakın yerli ve yabancı konuşmacının yer alacağı Bilişim Zirvesi'08'de, Türk iş dünyası yeni teknolojiler ve iş yapış modelleri ile buluşacak.


Bilişim Zirvesi '08'nin ilk gün konuşmacıları arasında Forrester Research'ün Baş Analisti Paul Jackson bulunuyor. Jackson sanal dünyada hızla gelişen ve gerçek para kazanma fırsatı sunan iş yapış modellerini sunarken katılımcıları yeni iş fırsatları ile tanıştıracak. Paul Jackson, katılımcıların mevcut işlerini bilişim teknolojileri ışığında yeniden nasıl şekillendirebilecekleri, bilişimle işlerini yeniden nasıl keşfedebileceklerine dair ipuçları da verecek. Paul Jackson öte yandan, Forrester Research'ün son araştırmalarından örnekleri de katılımcılarla paylaşacak.


Büyüme ve farklılaşma sırrının teknolojiyi stratejik bir fonksiyon olarak algılamaktan geçtiğini belirten Akbank Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Özlü de Bilişim Zirvesi'08 konuşmacıları arasında yer alıyor. Bilişimin iş yapış modellerini yeniden yapılandırması üzerine katılımcılarla başarı örneklerini paylaşacak olan Özlü, kurumlarda bilişimin yerini irdeleyecek.


Geleneksel yapıdan bilişime yatırım yaparak yeni bir kulvara geçip büyük bir holding olma başarısını katılımcılarla paylaşacak olan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, şirketlerin altyapılarını geliştirmelerinin ve bilişimle yönetim ilkelerini benimsemelerinin önemine değinecek.


Ülke gündeminden düşmeyen ve büyüklük, değişim hızı, rekabet ve dinamizm açısından bankacılık sektörü ile yarışır hale gelen telekom sektörü, Bilişim Zirvesi'08'de masaya yatırılacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenecek Telekomda Gelecek Konferansı'nda Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı Stratejik Planlama ve Bilimsel Potansiyel Bölümü Başkanı Isbandiyar Aliyev, Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği Başkanı Murat Dikici, TelekomünikasyonKurumu Başkanı Tayfun Acarer, Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, life :) Genel Müdürü Tansu Yeğen, Idela Inc. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Duman gibi sektörün önde gelen isimleri konuşmacı olarak bir araya gelecek. Konferansta ülkemizde yükselen telekom pazarının önündeki büyüme fırsatları, yeni açılımlar ve katma değerli servis hizmetlerinin önemi gibi gündem konularına değinecek.


Telekomünikasyon Kurumu (TK) ve Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) desteği ile düzenlenecek konferansta; dünyada telekom uygulamaları İtalya, Ukrayna, Azerbaycan gibi ülke örnekleriyle anlatılırken bir yandan da telekom operatörlerinin çok yakın geleceğinde bulunan kimlik sorunu ve kimlik yönetimi konusuna dikkat çekilecek. Yarının telekom operatörleri gerçekte bir telekom şirketi olmaya devam mı edecek yoksa bir pazarlama, eğlence, medya şirketine mi dönüşecek? Tüketici ne istiyor? Bunların yantıları Telekomda Gelecek Konferansı'nda aranacak. Bunların yanı sıra Konferansta gündemden düşmeyen 3G, mobil genişbant, WiMAX ve IPTV konuları da yer alacak.


Sağlık Bakanlığı'nın SağlıkNet projesinin devreye alınması paralelinde gerçekleşecek Bilişim Zirvesi '08, sağlık sektöründe bu konuda farkındalık yaratacak. Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirmeyi hedeflediği Ulusal Sağlık Bilgi Sistemi'nin alt yapısını oluşturan e-Sağlık/Tele Sağlık konularının bireylere indirgenerek paylaşıldığı platformda sektör otoriteleri Türkiye'nin yeni sağlık yapılanmalarını ve sağlık bilişimini tartışacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımının beklendiği konferansta yeni sağlık teknolojileri, hastayı 7/24 uzaktan takip edebilen tele-tıp sistemleri gibi gündem yaratacak konular ele alınacak. Konferansta Avrupa e-Sağlık ve Tele Sağlık Derneği (EHTEL) ve İsviçre e-Sağlık ve Tele Sağlık Derneği (SATMeH) Başkanı Dr. Martin D. Denz, T.C.Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Nihat Akpınar, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Genel Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Özmen ve Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez gibi sektörün uzman isimleri konuşmacı olarak yer alacak.


Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) ve Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) desteği ile düzenlenecek Ülke Güvenliği Konferansı'nda küreselleşme ve teknolojinin gelişimiyle birlikte ülkelerde ortaya çıkan ve gün geçtikçe artan güvenlik gereksinimleri ülke topraklarının bölünmesi tehlikesinden vatandaşın güvenli yaşamasına kadar uzun bir çizgide irdelenecek.


Ülke Güvenliği Konferansı'nda Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Baysan, Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD), Genel Sekreteri Kaya Yazgan, Denizcilik Müstaşarı Hasan Naiboğlu, Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar açılış konuşmacıları olarak yer alacak.


Bilişim Zirvesi '08 kapsamında M-GEN Gelecek Planlama Merkezi, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Tüm Fütüristler Derneği ve Dale Carnegie Türkiye desteğiyle düzenlenecek Genç Zirve Konferansı'nda ise; 'İnsan ve iş dediğimiz alanlarda neler olacak?', 'Gençler, kurumlar ve eğitimciler gelecek için nasıl hazırlanmalılar?', 'Fütüristler, uzgörü için ne diyor?', 'Bilişim teknolojileri, geleceği nasıl şekillendirecek?' sorularının yanıtları paylaşılacak. Türkiye Fütüristler Derneği (TFD), Başkanı Alphan Manas, Future Navigator Baş Fütürist ve Kurucu Ortağı Anne Skare Nielsen, TFD Başkan Yardımcısı ve M-GEN Gelecek Planlama Merkezi Kurucusu Ufuk Tarhan'ın konuşmacı olarak katılacağı konferans gençler için ideal bir gelecek planlama fırsatı sunacak. Dale Carnegie Türkiye, geleceğin konularını kapsayan ve iş dünyası, eğitim dünyası ve öğrencileri biraraya getiren bir atelye çalışması düzenleyecek.


Zirve'de Avrasya İş Forumu çerçevesinde düzenlenecek Bilişim İhracatı Konferansı'nda ise bilişimin yeni ihracat olanaklarını, bölge pazarlarını ve bu pazarlarda iş yapma olanakları tartışılacak.




16 yıl önce