|

Downadup mağdurlarına ücretsiz çözüm

BitDefender, hızla yayılan son çeşidi de dahil olmak üzere tüm Downadup mağdurlarına http://bdtools.net adresinden ücretsiz çözüm sunuyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 21:05 - 11/03/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Downadup mağdurlarına ücretsiz çözüm
Downadup mağdurlarına ücretsiz çözüm

Dünyaca ünlü güvenlik çözümleri üreticisi BitDefender, Downadup virüsünün çok daha etkili olan yeni bir çeşidini tespit ettiğini açıkladı. Bitdefender laboratuvarları tarafından tespit edilen ve Win32.Worm.Downadup.C. adı verilen bu son çeşit, Windows RPC Servis Sunucu'sundaki açıktan faydalanarak hızla yayılıyor.


WINDOWS UPDATE'İ ETKİSİZLEŞTİRİYOR

Bitdefender uzmanlarının verdiği bilgiye göre sözkonusu yeni Downadup, korunmaya karşı daha dayanıklı. Virüs sisteme girdiği an itibariyle Windows Update'i etkisiz hale getirdiği gibi aynı zamanda kullanıcının antivirüs web sayfalarına girişini de engelliyor.


Virüs her ne kadar yeni duyulmuş olsa da aslında Conficker ya da Kido adıyla ilk ortaya çıkışı 2008 Kasım sonlarına rastlıyor. Virüs Microsoft Güvenlik Bülteni'nde MS08-067 olarak tanımlanan açıktan giriş yapıyor. Girişi tamamlar tamamlamaz ise bilgisayara kötü amaçlı bir güvenlik yazılımı yüklüyor.


VİRÜSLER MATEMATİKSEL ALGORİTMA KULLANIYOR

BitDefender Kötü Amaçlı Yazılımlar Uzmanı Vlad Valceanu, “BitDefender Laboratuvarları, Downadup gibi matematiksel algoritma üzerine kurulu olan ve giriş yaptığı an itibariyle tüm bağlantıları genelleyen virüslerde hızlı bir artış gözlemliyor” diyor ve ekliyor: “Virüs bundan sonra belli sayıda alan ismi üretiyor ve bunları güncelliyor. Bu, kötü yazılım üreticilerinin ve sanal korsanların bir virüsün yeni türevlerini bulma konusunda işini kolaylaştırıyor. Böylelikle yapmaları gereken tek şey alanlardan birine kaydolmak ve dosyaları aktarmak”.


ÜCRETSİZ ÇÖZÜM

Büyük bir hızla yayılan Downadup virüsüne karşı çözüm ilk olarak BitDefender'dan geliyor. En hızlı ve en etkili güvenlik çözümleyicisi olduğunu bir kez daha ortaya koyan BitDefender, Downadup mağdurlarını sevindirecek ücretsiz bir çözüm getiriyor. Buna göre mağdurlar , http://bdtools.net adresine girerek virüsün sebep olduğu tüm hasarı bilgisayarlarından ücretsiz olarak temizleyebilecek. Söz konusu adres, yeni virüsün sebep olduğu erişim engelini ortadan kaldıran ve dünyada ilk BitDefender tarafından geliştirilen bir araca sahip.

15 yıl önce