|

'İnternet düşmanı' değilsek Youtube neden yasak!

00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 10:08 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
'İnternet düşmanı' değilsek Youtube neden yasak!
'İnternet düşmanı' değilsek Youtube neden yasak!

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün, belli aralıklarla yenilediği ve kamuoyuna duyurduğu “internet düşmanı” ülkeler listesinde Youtube başta olmak üzere pek çok siteye erişimin engellendiği Türkiye'ye yine yer verilmedi.


İnternetin sansürlendiği 12 ülke listesinde Suudi Arabistan, Myanmar, Çin, Kuzey Kore, Küba, Mısır, İran, Özbekistan, Suriye, Tunus, Türkmenistan ve Vietnam yer alıyor.


RSF'ye göre, internette yazdıkları için mahkum olan kişilerin sayısı Çin'de 49, Vietnam'da 7, İran'da 4. Örgüt, internette ifade özgürlüğünden faydalandıkları için toplam 69 kişinin mahkum olduğunu bildirdi.


RSF'nin açıklamasında, “internet düşmanları”nın dışında 10 ülkede durumun endişe verici olduğu ve bu ülkelerin gözlem altına alındığı kaydedildi.


Bu ülkeler, Avustralya, Bahreyn, Belarus, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Eritre, Malezya, Sri Lanka, Tayland ve Zimbabve olarak sıralandı.


Bu arada Youtube başta olmak üzere bir çok siteye erişimin engellendiği Türkiye'nin 'internet düşmanları' ya da 'durumun endiye verici olduğu ülkeler' listesinde yer almaması dikkat çekici bulunuyor.


Türkiye'nin bu listelerde yer almaması, Türkiye'nin dışarıdaki imajı açısından sevindirici bir gelişme olmakla birlikte, bu durum ülkemizde internete erişimin önünde engeller bulunduğu gerçeğini değiştirmiyor.


15 yıl önce