|

Kriz iyileşmenin başlangıcı, ilaç ise teknoloji

Ekonomik krizin ilacının teknoloji olduğunu belirten HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, “Kriz iyileşmenin başlangıcıdır. Hasta ateşi çıktığında yapması gerekenleri yapıyor. Türkiye'de de ekonomik yavaşlamanın ilacı teknolojiye yatırımdır” dedi

Melih Bayram Dede
00:00 - 8/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 02:08 - 8/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Kriz iyileşmenin başlangıcı, ilaç ise teknoloji
Kriz iyileşmenin başlangıcı, ilaç ise teknoloji

HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, ekonomik krizin ilacının teknoloji olduğunu söyledi. 2011 yılını değerlendirmek için Ritz Carlton Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Urçar, “Biz HP olarak 2012 yılında Türkiye'ye iyimser bakıyoruz. Kriz iyileşmenin başlangıcıdır. Hastanın ateşi çıkması gibidir. Hasta ateşi çıktığında yapması gerekenleri yapıyor. Krizin ilacının teknoloji olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de ekonomik yavaşlamanın ilacı teknolojiye yatırımdır. Ben Türkiye'de yüzde 3-4 büyüme olacağına inanıyorum” dedi.

'FATİH' VİZYONER BİR PROJE

Fatih projesinin sadece bir tablet projesi olmadığını, eğitimin dijitalleşmesi projesi olduğunu vurgulayan Urçar, “Fatih projesi, çok vizyoner bir proje” dedi. Globalde en yakın rakiplerinden yaklaşık 20 milyar dolar önde olduklarını ve Türkiye'de de en yakın rakiplerinin 2 katından daha büyük bir müşteri portföyüne sahip bulunduklarını ifade eden Urçar, şunları söyledi: “2011 yılında HP Türkiye olarak yüzde 10'un üzerinde büyüdük ve bu yıl da büyümeyi hedefliyoruz. HP Türkiye, Ortadoğu, Akdeniz ve Afrika Bölgesi'nin en hızlı büyüyen en başarılı ülkesi oldu. HP Türkiye 10 yıldır toplam bilgisayar pazarında, 20 yıldır yazıcılarda ve 10 yıldır da sunucularda ülkemizde pazar lideridir.”


Mobil cihaz pazarından çekilmedik, tablet yolda

HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Kategori Yöneticisi Ertuğ Ayık ise, şirket olarak mobil cihaz sektöründen çekilip çekilmedikleri sorusu üzerine şunları söyledi: “HP, kesinlikle mobiliteden çıkmış değil. HP sadece WebOS işletim sistemleri kullanan cihazlar üretmeyecek. Farklı işletim sistemleri kullanan mobil cihazları üretmeye devam edecek. Hem tablet hem de taşınabilir bilgisayar kategorisinde çok farklı ürünler yolda. Tablette bir denememiz oldu ama geri çekildik. Yine bir tablet denememiz olacak.”


Kişi başı 3 kart taşıyoruz

Türk halkının cebinde ortalama 1.6 kredi kartı ve 1.4 banka kartı bulunuyor. İşlem başına ortalama harcama tutarıysa 171 lira. MasterCard tarafınan düzenlenen Yöntem Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nce gerçekleştirilen MasterIndex araştırması 2011 yılı sonuçlarına göre, kredi kartlarının ağırlıklı olarak haftada 1-2 kez cüzdanlardan çıkıyor ve aylık toplam harcamanın yüzde 43'ü kredi kartlarıyla yapılıyor. Kredi kartı ve banka kartı sahiplik oranlarına kadın, erkek ayırımına göre bakıldığında ise erkeklerin kadınlara oranla kredi kartı ve banka kartı sahipliğinde önde bulunduğu görülüyor. Kadınların yüzde 35'i kredi, yüzde 43'ü banka kartlarının olduğunu belirtirken bu oran erkeklerde kredi kartında yüzde 55'e, banka kartında yüzde 64'e çıkıyor.




12 yıl önce