|

Meteor düşmeden barış yok!

Gerçek hayatta birbiriyle didişen ABD ve Kuzey Kore, Crysis adlı oyunda, dünyaya düşen bir meteorun içinden çıkan uzaylıların dünya halklarına saldırması sonucu el ele veriyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 28/10/2007 Pazar
Güncelleme: 14:17 - 28/10/2007 Pazar
Yeni Şafak
Meteor düşmeden barış yok!
Meteor düşmeden barış yok!

Almanya'da gutbetçi bir ailenin üç çocuğu olan Karadenizli Cevat, Avni, Faruk Yerli kardeşler, kurdukları Crytek adlı şirketle, bilgisayar oyunu sektöründe kısa sürede önemli bir yere geldiler. Yerli kardeşler, tüm dünyada 3 milyon satarak büyük ses getiren ilk oyunları “'Far Cry”dan sonra şimdi de “Crysis” adlı oyunla gündemde.

DÜNYA TEHLİKE ALTINDA

Crysis, 2019 yılında dünyaya bir meteorun düşmesi ve bu olay sonunda büyük bir savaşın çıkmasını onu ediyor. Oyunda, meteorun düştüğü adayı Kuzey Kore abluka altına alıyor. Amerika Birleşik Devletleri de, adaya Delta Force kuvvetlerini yolluyor ve onlardan durumu Pentagon'a bildirmelerini istiyor. Kuzey Kore ve Amerika arasında tansiyon artarken, meteorun içinden bir uzay gemisi çıkıyor, ve uzaylılar dünyayı istila etmeye çalışıyor.

ABD VE KUZEY KORE EL ELE
Oyun, gerçek dünyada birbiriyle düşman olan Amerika Birleşik Devletleri ile Kuzey Kore'nin, dünyayı uzaylılardan kurtarmak için işbirliği yaptığı büyük bir savaşı canlandırıyor. Crysis'in demo sürümü geçtiğimiz günlerde çıktı. İndirip denemek isteyenler şu adresi kullanabilir:
16 yıl önce