|

Milli yazılıma FETÖ hançeri

FETÖ'nün 5 yıl önce Türkiye'nin milli siber savunma ve signal istihbarat projesini engellediği ortaya çıktı. Projenin başındaki isimleri yurtdışındayken 'Türkiye casusu' diye ihbar eden FETÖ'cüler, milli yazılım projesini devre dışı bıraktırdı.

Yeni Şafak
09:50 - 1/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:58 - 1/12/2016 Perşembe
Diğer

FETÖ, milli yazılım projesini yürüten ismi Kırgızistan'dayken 'Türkiye casusu' diye ihbar etti. İşkenceli gözaltı sonunda çalışmalar imha edildi.



Türkiye 5 yıl önce siber güvenlik için 'milli yazılım' kararı aldı. O dönem FETÖ'cülerin kontrolündeki TÜBİTAK karşı çıkınca genel müdürlüğünü Sadık Yamaç'ın yaptığı HAVELSAN gönüllü oldu. Projenin başına da Alev Karasulu getirildi.



Akşam gazetesinden Emin Pazarcı'nın yazısına göre; projeyi hazmedemeyen ihanet şebekesi, Karasulu'yu Kırgızistan'da olduğu sırada 'Türkiye casusu' diye Kırgız yetkililere ihbar etti. Gözaltına alınıp, 3 gün boyunca işkenceye maruz kalan Karasulu'nun tüm çalışmaları ortadan kaldırıldı.



Karasulu devre dışı bırakıldıktan sonra, sıra HAVELSAN Genel Müdürü Sadık Yamaç'a geldi. O da birtakım gerekçelerle görevinden alındı. Böylece, Türkiye'nin milli siber savunma ve signal istihbarat projesi devre dışı bırakıldı.



Daha sonra, Kırgızistan'da operasyonu yürüten ve FETÖ'nün okulundan mezun olan isimlerle bazı HAVELSAN mühendislerinin yazışmaları ortaya çıktı. Buna rağmen, olay ört-bas edildi ve kapatıldı.



HAVELSAN eski Genel Müdürü Sadık Yamaç'ın “En büyük iki projemden biri" dediği bu çalışma tamamlansaydı, ne olacaktı?


Türkiye sürekli izlendiği ve atılan her adımdan haberi olan CIA'in denetiminden kurtulacaktı ve vesayet kalkacaktı. FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütler adım adım izlenebilecekti. ABD ve İngiltere ile aynı istihbarat gücüne sahip olunacaktı. Artık Türkiye ile oynayamayacaklardı.



Bu kadarla da kalmayacak, Türkiye'nin cebinde para dolacaktı. Üzerlerindeki gözün farkında ve bundan rahatsız olan pek çok ülke Türkiye'de yönelecekti ve kasaya milyarlarca dolar para girecekti.



Gerçekleştirilecek istihbarat ağıyla atılan her adımdan haberdar olunacağı için, 15 Temmuz kabusu da yaşanmayacaktı.












#FETÖ
#Milli Yazılım
#HAVELSAN
7 yıl önce