|

NOD32'nin 4.0 versiyonu piyasada

Yeni özellikler, kullanıcılar için kullanım, işlevsellik ve yönetim kolaylıkları sağlarken Aynı zamanda güvenlik, sistem kontrolü ve sistem kurtarmasını geliştiriyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 14:08 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
NOD32'nin 4.0 versiyonu piyasada
NOD32'nin 4.0 versiyonu piyasada

Kişisel bilgisayar, sunucu ve diğer sistemler için proaktif tehdit korumasının lideri ESET, ödüllü anti-malware çözümleri olan ESET NOD32 Antivirüs ve ESET Smart Security'nin bireysel kullanıcılar ve kurumlar için 4. sürümlerini duyurdu.


Yeni sürüm, ESET'in piyasadaki en doğru tespit oranı ve proaktif teknolojisine sahip ThreatSense motoru üzerine, malware tespit oranını arttıran, sistem yönetimi, kontrolü ve kurtarma işlevlerini içeren 20 yeni özellik eklenerek yapılandırıldı. Yeni sürüm ESET'in düşük kaynak kullanımı ve yüksek performans geleneğiniz sürdürüyor.


IDC Güvenlik Ürünleri şirketinin araştırma analisti Andrew Hanson, giderek karmaşıklaşan bir tehdit ortamında anti-malware üreticilerinin son-nokta güvenlik ürünleri içerisine daha fazla özellik eklerken bir yandan da sistem performansını göz önünde bulundurmak zorunda olduklarını söylüyor.


Hanson'a göre günümüzün ekonomik koşulları işletmelerin PC yenileme dönemlerini uzatma ya da durdurmalarına sebep oluyor fakat güvenlik harcamaları artan tehditler doğrultusunda devam etmek zorunda. Güvenlik sektörünün önde gelen üreticileri birden fazla alanda başarılı bir şekilde koruma sağlayabilen, bu arada sistem kaynaklarını sömürmeyen ve performansı etkilemeyen aynı zamanda da maliyeti az olan ürünler üretecekler.


ESET'in yeni tespit ve algılama özellikleri kullanıcıları aldatıcı malware türevlerine karşı işletim sisteminin derinliklerine doğru inerek, dosyaları ve şifrelenmiş tarayıcı trafiğini tarayarak koruyor. Son sürüm ayrıca antivirüs ürünlerini devre dışı bırakmak üzere tasarlanmış malware türevlerine karşı kendini koruyabilmek için gelişmiş bir savunma özelliği içeriyor. Tüm bu yeni özellikler, bireysel ya da kurumsal kullanıcıların sistemleri ele geçirilmeden önce yeni tehditleri proaktif olarak engelleyebilmelerini sağlıyor.


ESET NOD32 Antivirüs 4 ve ESET Smart Security 4 Business Edition sürümleri ayrıca güçlü bir takım yönetim yeteneklerine sahipler. Üst düzey veritabanı desteği, son-nokta güvenliğinin kontrol altına alınabilmesi, geniş ağlar için daha da geliştirilmiş destek bu yeteneklerinden bazıları. ESET Business Edition, ESET ürünlerini uzaktan yükleyerek yönetebilmenizi sağlayan ESET Remote Administrator 3.0 içeriyor.


ESET NOD32 Antivirüs 4 ve ESET Smart Security 4'ün yepyeni ve pazarda ilk kez kullanılan özellikleri:


• Gelişmiş Arşiv Taraması

• Çıkarılabilir Medya Erişim Kontrolü

• Entegre sistem analiz aracı - ESET SysInspector

• Entegre kurtarma Diski oluşturma aracı -ESET SysRescue


Bu özelliklere ek olarak ESET NOD32 Antivirüs 4 ve ESET Smart Security 4 sürümlerine tehdit korumasını, tespiti ve yönetimi daha da geliştirebilmek amacı ile aşağıdaki değişiklikler de eklendi


• Gelişmiş yönetim özellikleri (Cisco NAC desteği, Çıkarılabilir disk kontrollü v.b.)

• Taşınabilir Pc'ler için Güç Koruması

• Gelişmiş kendini savunma teknolojisi – (Virüsler tarafından durdurulmasını önlemek için)

• Gelişmiş Kullanıcı dostu arayüz


Stratus Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu yeni ürün ile ilgili diğer şirketlerin durmadan artan karmaşık malware istilaları ile yakalamaca oynadığı sırada ESET'in gelişmiş sezgisel tarama ve yeni, özellik zengini çözümlerinin performanstan ödün vermeden üstün koruma ve tespit yeteneklerini sergilediğini söyledi.


Akkoyunlu, "Dünya çapında 70 milyondan fazla bireysel ve kurumsal kullanıcı ESET'in güvenilir proaktif korumasının kendilerini internet kaynakları tehditlerden koruyacağına inanıyor. Minimum sistem kaynağı ile maksimum koruma sağlama geleneğimizi sürdürerek verimliliği arttırdık ve toplam sahip olma maliyetini azalttık. Lisanslı kullanıcılarımız lisans süresi boyunca ekstra bir ücret ödemeden yeni versiyon ürünümüzü kullanma imkanına sahip olacak" dedi.

15 yıl önce