|

Ortadoğu''da ''hacker''lar savaşı

.
00:00 - 8/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 21:56 - 7/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Ortadoğu''da ''hacker''lar savaşı
Ortadoğu''da ''hacker''lar savaşı

Hacker grubu Anonymous, İsrail''i hedef alan bir dizi siber saldırı başlattı. İsrailli hackerlar ise karşı saldırıda bulundu. İsrail''in Filistin politikasını protesto etmek için yoğun bir siber saldırı düzenleyeceğini duyuran Anonymous, hafta sonunda İsrail kurumlarını hedef aldı. İsrailli yetkililer, saldırıların ciddi bir hasara yol açmadığını bildirdi. İsrail hükümetine bağlı Ulusal Siber Büro''dan İshak Ben İsrail, hackerlerin kilit önemdeki siteleri çökertmeyi başaramadığını kaydetti.

CİDDİ HASAR YOK

Ben İsrail, ''Şu ana dek, zaten bizim de tahmin ettiğimiz gibi gerçek bir hasar söz konusu değil. Anonymous''un ülkenin yaşamsal öneme sahip altyapısına zarar verecek yeteneği bulunmuyor. Zaten niyetleri bu olsaydı, saldırıları önceden haber vermezlerdi. Onlar sadece medyada ses getirmek istiyor'' dedi.

UYARI YAPILMIŞTI

Anonymous adlı hack grubunun adını kullanan kişiler internette yaptıkları duyurularda, grubun 7 Nisan''dan başlamak üzere İsrail''e saldırı düzenleyeceğini bildirmişti. Ben Gurion Üniversitesi ağ güvenliği ve kriptografi uzmanı Şlomi Dolev, bu tür saldırıların daha da yaygınlaşacağı görüşünü savunuyor.


11 yıl önce