|

SalamWorld Karadavi'nin duasıyla teste başladı

İslam dünyasının ilk sosyal ağı olarak kurulum aşamasında olan SalamWorld test yayınına Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Yusuf el Karadivi'nin katılımı ile yapıldı. Genel merkez olarak Türkiye'yi seçen SalamWorld'un Beşiktaş'taki operasyon merkezini ziyaret eden Karadavi, sosyal ağın İslam dünyası için bir gereklilik olduğunu söyleyerek, projenin başarısı için dua etti.

Ersin Çelik / Yenisafak.com.tr
00:00 - 26/08/2014 Salı
Güncelleme: 14:50 - 26/08/2014 Salı
Yeni Şafak
SalamWorld Karadavi'nin duasıyla teste başladı
SalamWorld Karadavi'nin duasıyla teste başladı

Müslümanların sosyal medya platformu olarak kurulum aşamasında olan SalamWorld 3 yıl süren çalışmaların ardından test yayınına başladı. Yaklaşık 300 milyon internet kullanıcısı olan İslam dünyasını hedef alan sosyal ağ ekim ayında ilk etapta 50 bin kullanıcıya açılacak. 2015'te ise 3 dilde yayına girecek. SalamWorld'ün Ortaköy'deki Genel Merkezini ziyaret eden Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Yusuf el-Karadavi, proje hakkında bilgi aldı. Karadavi sunumun ardından projenin İslam dünyasına hayır getirmesi ve başarılı olması için dua etti.

Yususf El Karadavi'ye ziyaretinde, birliğin Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadaği ve Avrupa fetva Meclisi Başkanı Hüseyin Muhammed Halava refakat etti. Ziyarette AB Eski Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ve AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin ile Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ı temsilen Recep Sancak da hazır bulundu.

SalamWorld Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahid Niyazov, İslam dünyasının ilk sosyal medya ağı olan projenin Dünya Müslüman Alimler Birliği ile işbirliği içinde olacağını belirterek şunları söyledi; 'İnşallah, şu anda tamamladığımız ve test aşamasında olduğumuz sosyal platformumuzla Dünya Müslüman Alimler Birliği ile işbirliği ve dayanışma halinde ümmetimize ve insanlığa en hayırlı hizmetleri yapacağız. Özellikle Müslüman gençliğin bu tür bir çalışmaya büyük ihtiyacı var.'

Ekim'de 50 bin kişiye Ocak'ta tüm İslam dünyasına açılıyor

SalamWorld'un gelişimi hakkında yenisafak.com.tr'ye bilgi veren Türkiye Koordinatörü Yavuz Selim Kurt ise Ekim ayında 'Alfa Test' yayınına geçerek platformu 50 bin kullanıcıya açacaklarını söyledi. Şu anda Türkiye ve dünyadaki çok sayıda resmi kurum, holding, STK ve medya organları ile görüşüp kurumsal hesaplarını oluşturma girişimleri yaptıklarını belirten Kurt, SalamWorld'un genel merkezinin Türkiye'de olacağına ve vergisini de ülkemize ödeyeceğini belirtti. Şu anda 150 çalışanları olduğunu kaydeden Kurt, 'Bir yıl içinde bu sayıyı 10'a katlama hedefimiz var. SalamWorld istihdamını da Türkiye'den yapacak. Tam kapasite ile yayında olduğumuzda 1500 ila 2 bin arasında çalışanımız olacağını öngörüyoruz' dedi.

KÜRTÇE DAHİL 8 DİLDE YAYIN

Kurt, SalamWorld'un çok dilli yayın politikası hakkında da bilgi verdi. Sosyal ağ, video paylaşım, alışveriş portalı, fetva sayfası ve oyun bölümleri dahil çok sayıda aktif platformu içinde barındıracak olan SalamWorld'un 2015'in başında ilk etapta Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere tüm İslam dünyasının kullanımına açılacağını kaydeden Kurt, içeriklerin ileriki zamanlarda Kürtçe dahil 8 dilde olacağını kaydetti.


10 yıl önce