|

Samsung'un '2 numarası' değişti!

Samsung, yeniden yapılanma yolundaki hamlelerine bir yenisini daha ekledi.

Yeni Şafak ve
16:01 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 16:05 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

''Dünyanın bir numaralı cep telefonu üreticisi'' unvanını halen açık ara koruyor olsa da altın çağını geride bırakarak yavaş yavaş duraklama dönemine giren Samsung da tehlike çanlarının pekala farkında.



Şimdiye kadar durumu toparlayabilmek yolunda premium tasarım olsun, üst seviye özellikleri (NFC, parmak izi vb.) orta segment modellere getirmek olsun ekseriyetle cihazlara yönelik kararlar alan Samsung'un son hamlesi ise mobil departmanının başına taze kan getirmek oldu.



Samsung Group tarafından açıklamaya göre, mobil iletişim departmanının başkanlığına atanan yeni isim

. Bununla birlikte selefi -ve aynı zamanda Samsung eş CEO'su- J.K. Shin ise Mobil Departman Başkanı görevine devam edecek. Yani diğer bir deyişle artık Samsung Mobil iki başlı biçimde yönetilecek, eşitler arasında birinci ise Shin olacak. Yeni Başkan Koh, bölümün kısa dönem/yakın gelecek faaliyetlerinden sorumlu olacakken, Shin ise uzun dönemli stratejileri idare edecek.



Samsung'un bu hamlesinin altında yatan sebep tahmin edeceğimiz gibi zaten kendisini ciddi derece sarsan Çin rüzgarından daha fazla hasar almadan bir çözüm geliştirebilmek. Beri yanda da tabii iPhone'un domine ettiği premium segmentte hakimiyetini -mümkünse arttırarak- devam ettirmesi gerekiyor.



Velhasıl hayırlı olsun diyelim, ne gibi değişikliklerin meydana geleceğini beraber göreceğiz artık.







#samsung
#Dongjin Koh
#J.K. Shin
#akıllı telefon
8 yıl önce