|

Sony Xperia Z4'te 'aşırı ısınma' sorunu

Sony cephesinden oldukça tatsız bir haber geldi. Firmanın önümüzdeki günlerde ülkemizde de satışa sunacağı yeni amiral gemisi Xperia Z4'ü satın alan kullanıcılar aşırı ısınma sorunundan şikayetçi.

Yeni Şafak
17:03 - 12/06/2015 Cuma
Güncelleme: 16:48 - 13/06/2015 Cumartesi
Diğer

Sony cephesinden oldukça tatsız bir haber geldi. Firmanın 2 gün önce Japonya satışına başladığı çiçeği burnunda amiral gemisi Xperia Z4'ü satın alan kullanıcılardan, cihazda ciddi derecede ısınma sorunu olduğuna yönelik şikayetler yağıyor.



Öyle ki oyun gibi işlemciyi ağır yük altına sokan uygulamaları bir kenara bıraktık, kısa bir video çekimi esnasında dahi cihazın arkası ciddi derecede ısınıyormuş. Keza uzun kullanımlarda cihazın kendi kendini korumak için kapandığını belirten yorumlar da mevcut. Ki zaten bu bağlamda Japonya'da mağazalardaki çalışanlar müşterilere konuya ilişkin bilgi verip; 'belirli aralıklarla kapatıp yeniden açın', 'şarj ederken kapatın', 'uygulamalarınızı sık sık yedekleyin ki olası bir terslikte veri kaybı yaşamayın' türünde uyarılarda bulunuyorlarmış.



Sadece bir iki gün içerisinde Twitter üzerinden konuya ilişkin yapılan gönderimler yüzlerceyi bulmuş durumda ki bu da sorunun ciddiyetine ve tabii ki durumun vahametine işaret ediyor.







İşin bizi asıl ilgilendiren kısmı ise Sony'nin

modelinin aslında Sony Xperia Z4 ile aynı olması. Yani muhtemelen Xpeira Z3+'ta da ısınma sorunu mevcut.



Bir diğer sorunsa şu ki, problemin tam olarak hangi taraftan kaynaklandığı hakkında net bir bilgi yok. Şöyle ki cihazda yer verilen Snapdragon 810 yongaseti zaten oldukça 'ateşli' olmasıyla tanınan bir yongaseti. Ki zaten ısınma sorunu olduğunu kabul eden Qualcomm firması da bu sebeple yongasetinde güncellemeye gitti. Yani halihazırda üreticilere yollanan yongasetleri revize edilmiş olanlar. En azından Qualcomm'un açıklaması bu yönde. Beri taraftan Sony cephesinden henüz herhangi bir açıklama gelmediğinden sorunun cihazdan mı yoksa yongasetinden mi (ilk parti yongasetlerinden kullanılmış olabilir mi acaba?) kaynaklandığını bilmiyoruz.



Sözün kısası demek istediğimiz şu ki, ola ki kafanızda Z3+ veya Z4 almak gibi bir düşünce vardır, bizce bu ısınma olayı netleşene kadar bekleyin. Zaten öyle bir sorun varsa emin olun anında internete düşecektir konusu. Biz de buradan sizi bilgilendiririz.





















#akıllı telefon
#sony
#android
#xperia z4
#xperia z3+
9 yıl önce